Elena Udrea, dosar. Alexandru Chiciu, fost procuror DNA, avocatul lui Udrea

Alexandru Chiciu este avocatul  care o va apăra în instanță pe Elena Udrea. Alexandru Chiciu a condus Secția II din fostul Parchet Național Anticorupție, care între timp a devenit DNA.  Elena Udrea este anchetată de Secția II din DNA, adică exact departamentul peste care Chiciu a fost șef.

Alexandru Chiciu  a condus Secția II din Parchetul Național Anticorupție, până în momentul în care a fost destiuit de către Monica Macovei,cu toate că acesta era în concediu. Ulterior acesta a contestat decizia, a avut câștig de cauza și imediat a doua zi și-a dat demisia din fruntea Secției a II a PNA.

Chiciu a acuzat-o atunci pe Macovei că s-ar fi interesat de un dosar penal în care implicaţi sunt Rodica Stănoiu şi doctorul Şerban Brădişteanu, potrivit celor de la antena3.ro.

De asmenea, fostul procuror Chiciu, actualmente avocat al Elenei Udrea, a devenit cunoscut prin faimosul „Dosar Flota", în care apare şi numele lui Traian Băsescu, alături de alte persoane. Chiciu a sugerat, într-un interviu acordat jurnalul.ro, că a fost îndepărtat din DNA în urma unor presiuni politice, după ce l-a transformat pe Traian Băsescu în urmărit penal.

Citește și: Elena Udrea, sursă alternativă de informare pentru Traian Băsescu. Răzvan Dumitrescu, cinci întrebări pentru CSAT

După ce s-a retras din magistratură, Chiciu și-a făcut propriul cabinet de avocatura. Afaceristul Sorin Ovidiu Vântu, fostul ministru Monica Iacob Ridzi, fostul judecător CSM, Toni Neacșu, iar acum Elena Udrea sunt doar câteva din numele pe care Chiciu i-a reprezentat în diferite acțiuni în instanță.

În momentul în care l-a reprezentat pe Toni Neacșu, Chiciu a reușit să învingă DNA fără drept de apel. Fostul judecător al CSM a fost pus sub invinuire de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in ianuarie 2013 pentru o serie de acuzații de abuz in serviciu si falsificare a unor documente justificative in baza carora a incasat ilegal suma de 66.942 lei, reprezentand venituri din salarii si drepturi asociate aferente unui numar de 48 de zile in care a absentat motivat de la serviciu. Chiciu a reușit să obțină achitarea fostului judecător al CSM demonstrand că nu există nicio probă împotriva clientului său.

Citește și: Codrin Ștefănescu, întrebare publică pentru Elena Udrea

Un alt client  al lui Alexandru Chiciu a fost și  Victor Ciutacu, în dosarul în care un hacker i-a spart conturile. "Eu am fost mulțumit  de  de colaborarea cu domnul Chiciu. Îl cunosc de când era procuror la fostul PNA", a declarat Ciutacu pentru DC News. Potrivit lui Ciutacu, Chiciu l-a reprezentat în dosarul în care un hacker i-a spart conturile și în plângerea penală care a depus-o împotriva celor doi susținători ai lui Traian Băsescu care l-au agresat într-un mall. În ultimul dosar nu s-a mai ajuns în instanță, deoarece Parchetul a considerat că nu a fost vorba de o amenințare suficient de importantă, ne-a mai declarat Victor Ciutacu. 

Referitor la mișcarea Elenei Udrea, Victor Ciutacu este de părere că, la prima vedere, este o chestieune deșteaptă, deoarece Alexandru Chiciu are o mentalitate de procuror și gândește ca un procuror. Pe de altă parte nu se știe ce poate să mai facă avocatul în dosarul Elenei Udrea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel