Ei sunt primarii noi care au oprit ”dominația” celor vechi

Câteva județe din România au avut același primar în ultimii 10 sau poate chiar 20 de ani. Alegerile locale din 2016 au schimbat ”dominația” acestora. 

Pitești 

Tudor Pendiuc, primar al Piteştiului timp de şase mandate, a fost învins la diferenţă foarte mică în lupta pentru al şaptelea mandat de către fostul său adjunct Cornel Ionică.

Bacău

Candidatul PSD Cosmin Necula este creditat cu circa 31% din sufragii, în vreme ce candidatul de pe locul doi, Cristinel Manolache, are circa 14% din voturi, aproape la egalitate cu Dragoș Luchian, care s-a clasat pe locul trei, înaintea lui Romeo Stavarache, care a fost primar din 2004 până în prezent.

Buzău

Constantin Toma (PSD) a câştigat primăria municipiului Buzău cu 41,49% din voturi, a anunţat Biroul Electoral Municipal. Din 1996 până în prezent, primarul orașului a fost Constantin Boșcodeală.

Constanța

Candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la funcţia de primar al Municipiului Constanţa, primarul interimar Decebal Făgădău, şi-a anunţat victoria în alegerile locale de duminică 5 iunie, în urma realizării numărătorii paralele din majoritatea secţiilor de votare, potrivit Agerpres. Radu mazăre a ocupat funcția de primar din anul 2000 până în anul 2015 când și-a dat demisia din cauza unor acuzții de corupție.

Iași

Primele rezultate provizorii oficiale ale alegerilor locale din 5 iunie arată că social-democratul Mihai Chirica a câștigat primăria Iașiului, cu peste 46% din voturi. Din 2003 până în 2015, primar a fost Gheorghe Nichita.

Piatra Neamț

Liberalul Dragoş Chitic, noul primar al municipiului Piatra Neamţ conform centralizării paralele a organizaţiei judeţene PNL, a declarat, că are convingerea că, la finalul mandatului pe care l-a câştigat, oraşul va fi unul modern şi dezvoltat. Gheorghe Ștefan a fost primar din 2004 până în 2014.

Zalău

Social democratul Ionel Ciunt a castigat primaria municipiului Zalau în fața liberalului Radu Capilnasiu, primar al orașului în ultimii 12 ani.

Focșani

Cristi Valentin Misăilă, noul primar al municipiului Focşani din partea PSD. Înainte de el, din 2000 a fost primar Decebal Gabriel Bacinschi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel