EXCLUSIV  Ecaterina Andronescu, propunere de parteneriat între presă şi stat, pe modelul Politehnică - Google

Ecaterina Andronescu FOTO AGERPRES
Ecaterina Andronescu FOTO AGERPRES

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a venit cu o propunere interesantă la Conferinţa "PRESA DIN ROMÂNIA ÎN ERA DIGITALĂ", organizată de DC MEDIA GROUP. Aceasta a spus că Parlamentul ar trebui să aloce un buget din care companiile de presă care furnizează informaţii reale şi utile să se poată finanţa. 

"Vreau să fac o afirmaţie pe care mi-aş dori-o cumva confirmată de sociologi şi anume că generaţia care este acum în şcolile noastre este total diferită de generaţia de acum 10-15 ani. Ca urmare, cred că este nevoie de o analiză a sociologilor care să perceapă aşteptările acestei generaţii şi cum trebuie să ne îndreptăm către ea în transferul de cunoaştere. 

Îmi aduc aminte că la reuniunea miniştrilor din educaţie de pe vremea preşedinţiei Consiliului Europei deţinute de România, toţi miniştrii se plângeau de această problemă. Toţi vrem digitalizarea educaţiei, extrem de importantă pentru epoca noastră, şi toţi se plângeau de o inerţie uriaşă, cu forţe care vin din părţile. Cred că este perioada în care digitalizarea educaţiei trebuie să facă referinţă şi la asimilarea principalelor valor fără de care omul nu poate merge drept în viaţă. Eu cred că presa care reflectă realitatea este cea care ne ţine captivi. Pentru că atunci când citeşti o ştire şi ea nu se verifică în realitate, m-a pierdut de cititor. Nu mai caut ştiri acolo, pentru că timpul este deja destul de scurt, nu mai trebuie pierdut. Sistemul este sub presiunea condensării curiculare, în sensul că toată lumea ar vrea să facem şi media, circulaţie, sănătate publică, dar nu este posibil. Dar prin orele care sunt alocate activităţilor extracuriculare, acest lucru este important.", a declarat Ecaterina Andronescu. 

Presa, finanţată de la bugetul de stat? 

"Mă bucur că este aici şi o companie importantă, iar Universitatea Politehnică are şi un parteneriat important cu compania Google, şi parcă mi l-aş aduce aminte pe Noica, care spunea că într-o şcoală adevărată nu se ştie cine dă şi cine primeşte. Eu cred că în parteneriatul nostru cu Google putem spune asta, pentru că Universitatea furnizează ingineri it-işti foarte bine pregătiţi şi sigur şi noi primim prin această colaborare foarte mult de la această companie. 

Cred că pe acest exemplu şi parteneriatele presei cu instituţii din statul român sunt la fel de importante. Cred că este obligaţia Parlamentului să găsească o formulă, să aloce un buget, astfel încât cel care face informaţia utilă pentru populaţie să poată primi bani din buget. Ar trebui să găsim soluţii!", a mai spus fostul ministru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel