EXCLUSIV  E85, „Drumul Morții“. Sorin Grindeanu, răspuns pentru Val Vîlcu privind aplicarea modelului bulgăresc

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Ministrul Transporturilor a vorbit, într-un interviu exclusiv la DC News, despre modelul din Bulgaria care ar putea fi aplicat și în țara noastră pe celebrul drum E85.

În cadrul interviului de la DC News, în care a fost invitata Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, jurnalistul Val Vîlcu a fost interesat de modul în care s-ar putea reduce tragediile pe E85, supranumit „Drumul morții“, șoseaua care leagă zona Moldovei de Capitală și care are o bandă și jumătate pe sens:

„Am o întrebare, apropo de modelul bulgăresc și Drumul morții, șoseaua asta pe care a făcut-o Băsescu, de are o bandă și jumătate pe sens, o nebunie. Bulgarii au aplicat modelul de două benzi pe dreapta, una pe stânga pe o distanță de 20 de km, după care se schimbă. Au împărțit cele trei benzi, cât e lățimea șoselei. Nu reușim să tragem niște dungi de vopsea invers, astfel încât să nu se meargă pe o bandă și jumătate, cu toate riscurile și tragediile de pe E85?“, a întrebat Val Vîlcu.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/bbp75PNlXwA" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Sorin Grindeanu, despre modelul aplicat în Bulgaria:

„Să știți că eu nu văd niciuna dintre ele neapărat funcțională. De exemplu, dacă mergi spre Timișoara și te duci spre Dealul Negru, avem porțiuni în care atunci când urci sunt două benzi, iar când cobori e una. Nu cred că aceasta e o problemă, cât dezvoltarea în sine a infrastructurii. Bani sunt, au fost și anii trecuți, dar problema e că statul a fost slab și nu a știut să îi cheltuie și nu a fost în stare să implementeze aceste proiecte“, a punctat ministrul Sorin Grindeanu.

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Legea Achizițiilor Publice, o bombă cu ceas. Sorin Grindeanu: Statul român e ușor șantajabil

Grindeanu, despre centura Timișoarei: N-au cum să termine la termen / Vîlcu, precizare tare

Invitat la DC News și DC News TV, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a vorbit despre lucrările la centura orașului Timișoara:

„Hai să vă dau un exemplu din Timișoara. Un proiect de care se vorbește de după Revoluție, centura Timișoarei. Orașul nu are în acest moment o centură, ci un sfert de centură. Acum se lucrează pe alt sfert, pe varianta care vine dinspre București și se dorește să se facă centură astfel încât să nu mai intri în oraș ca să mergi spre Belgard. Trebuiau să termine în martie anul acesta.

Cum merg eu acasă o dată la 2 săptămâni, la familie, de fiecare dată mă duc să văd și cer datele de pe teren. Stadiul e undeva la 45%, n-au cum să termine în martie. Dacă vor schimba ritmul de lucru și se vor implica, pot termina acest proiect până la sfârșitul anului. E destul de important pentru Timișoara și pentru toată zona.“, a precizat ministrul Transporturilor.

Imediat, jurnalistul Val Vîlcu a intervenit și a făcut o precizare despre cum se făceau lucrările în Timișoara pe vremuri (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Lovitură pentru autostrăzile din România. Grindeanu: Cel mai prost an

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel