Dumitru Ţeicu a murit. "O mare pierdere"

Rodica Mitu / 13 Martie 2018 / 14:13 Salveaza PDF Comentarii

Fostul director al Muzeului Banatului Montan din Reşiţa, prof.univ.dr. Dumitru Ţeicu, s-a stins din viață, fiind înmormântat marţi, la Reşiţa.

'Trecerea în nefiinţă a celui care a fost un om cu alese calităţi profesionale şi morale, reputatul istoric Dumitru Ţeicu, fost director al Muzeului Banatului Montan Caraş-Severin timp de aproape trei decenii, reprezintă o mare pierdere. Rămâne, însă, în urma sa, o bogată activitate ştiinţifică', a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu. 

Dumitru Ţeicu a murit duminică, în urma unei îndelungate suferinţe.

Cine a fost Dumitru Țeicu

Născut în 26 ianuarie 1954 în satul Ilidia, judeţul Caraş-Severin, a absolvit cursurile Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, luându-şi apoi doctoratul în istorie la aceeaşi instituţie, sub îndrumarea regretatului academician prof. dr. Nicolae Edroiu.

Din anul 1990 a condus muzeul reşiţean, făcând cunoscută în ţară şi peste hotare activitatea acestuia. Şi-a legat numele de istoria medievală a Banatului, în special de arheologia locurilor sacre, conducând săpături în cele mai importante situri ale Banatului de munte.

De asemenea, Dumitru Ţeicu s-a implicat activ în viaţa ştiinţifică, fiind cunoscut pentru numeroasele studii şi cercetări de arheologie şi istorie medievală a Banatului.

[citeste si]

Profesor la Universităţile din Oradea, Timişoara şi Reşiţa, a oferit îndrumare ştiinţifică în cadrul cursurilor de Istorie medievală precum şi în cadrul programelor de doctorat.  

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27