Dumitru Ţeicu a murit. "O mare pierdere"

Fostul director al Muzeului Banatului Montan din Reşiţa, prof.univ.dr. Dumitru Ţeicu, s-a stins din viață, fiind înmormântat marţi, la Reşiţa.

'Trecerea în nefiinţă a celui care a fost un om cu alese calităţi profesionale şi morale, reputatul istoric Dumitru Ţeicu, fost director al Muzeului Banatului Montan Caraş-Severin timp de aproape trei decenii, reprezintă o mare pierdere. Rămâne, însă, în urma sa, o bogată activitate ştiinţifică', a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu. 

Dumitru Ţeicu a murit duminică, în urma unei îndelungate suferinţe.

Cine a fost Dumitru Țeicu

Născut în 26 ianuarie 1954 în satul Ilidia, judeţul Caraş-Severin, a absolvit cursurile Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, luându-şi apoi doctoratul în istorie la aceeaşi instituţie, sub îndrumarea regretatului academician prof. dr. Nicolae Edroiu.

Din anul 1990 a condus muzeul reşiţean, făcând cunoscută în ţară şi peste hotare activitatea acestuia. Şi-a legat numele de istoria medievală a Banatului, în special de arheologia locurilor sacre, conducând săpături în cele mai importante situri ale Banatului de munte.

De asemenea, Dumitru Ţeicu s-a implicat activ în viaţa ştiinţifică, fiind cunoscut pentru numeroasele studii şi cercetări de arheologie şi istorie medievală a Banatului.

[citeste si]

Profesor la Universităţile din Oradea, Timişoara şi Reşiţa, a oferit îndrumare ştiinţifică în cadrul cursurilor de Istorie medievală precum şi în cadrul programelor de doctorat.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel