Dumitru Ţeicu a murit. "O mare pierdere"

Rodica Mitu / 13 Martie 2018 / 14:13 Salveaza PDF Comentarii

Fostul director al Muzeului Banatului Montan din Reşiţa, prof.univ.dr. Dumitru Ţeicu, s-a stins din viață, fiind înmormântat marţi, la Reşiţa.

'Trecerea în nefiinţă a celui care a fost un om cu alese calităţi profesionale şi morale, reputatul istoric Dumitru Ţeicu, fost director al Muzeului Banatului Montan Caraş-Severin timp de aproape trei decenii, reprezintă o mare pierdere. Rămâne, însă, în urma sa, o bogată activitate ştiinţifică', a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu. 

Dumitru Ţeicu a murit duminică, în urma unei îndelungate suferinţe.

Cine a fost Dumitru Țeicu

Născut în 26 ianuarie 1954 în satul Ilidia, judeţul Caraş-Severin, a absolvit cursurile Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, luându-şi apoi doctoratul în istorie la aceeaşi instituţie, sub îndrumarea regretatului academician prof. dr. Nicolae Edroiu.

Din anul 1990 a condus muzeul reşiţean, făcând cunoscută în ţară şi peste hotare activitatea acestuia. Şi-a legat numele de istoria medievală a Banatului, în special de arheologia locurilor sacre, conducând săpături în cele mai importante situri ale Banatului de munte.

De asemenea, Dumitru Ţeicu s-a implicat activ în viaţa ştiinţifică, fiind cunoscut pentru numeroasele studii şi cercetări de arheologie şi istorie medievală a Banatului.

[citeste si]

Profesor la Universităţile din Oradea, Timişoara şi Reşiţa, a oferit îndrumare ştiinţifică în cadrul cursurilor de Istorie medievală precum şi în cadrul programelor de doctorat.  loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.D4A4-n3