Dublu standard la alimente. PSD: Vom lua măsuri. Este o înșelătorie

Mihai Ciobanu / 25 iun 2019 / 16:37 Salveaza PDF Comentarii
Dublu standard la alimente
Descriere foto: Dublu standard la alimente

Încă un studiu care dovedește existența dublului standard la alimente în Uniunea Europeană. Comisia Europeană a publicat rezultatele unei campanii de testare a 1400 de produse alimentare din 19 tări membre UE. Un sfert din alimentele testate s-au dovedit a fi diferite în compoziție, în ciuda ambalajelor identice sau similare, transmite PSD.

Iată ce a reieşit în urma studiului:

- 9% dintre produse aveau același ambalaj, deși compoziția era diferită. 

- 22% dintre produse aveau un ambalaj similar, deși compoziția era diferită.

Doar 23% dintre produse aveau o compoziție conformă cu cea menționată pe ambalaj și 27% semnalau pe ambalaj diferențele de compoziție în funcție de țara în care erau vândute.

"PSD va lua măsuri concrete împotriva standardului dublu la alimente și produse. A comercializa un produs/serviciu ca fiind identic cu același produs vândut în alte state membre, în condițiile în care, în realitate, respectivul produs are o compoziție diferită, nejustificată, reprezintă practic o înșelătorie, iar consumatorii români trebuie informați și protejați.

La Parlamentul României a fost depusă o Propunere legislativă privind sancţionarea dublului standard de calitate a produselor şi serviciilor pentru consumatori, care va intra în dezbatere în sesiunea parlamentară din toamnă", transmite PSD.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24