Dragă teribilistule, 31 de oameni n-au mai petrecut Crăciunul. Deloc! Nici familiile lor! Sunt bune sarmalele și cozonacii?

70 de accidente rutiere s-au petrecut în doar patru zile. 31 de oameni au murit. 31 de oameni au pierit în cele mai frumoase zile de iarnă, zilele de sărbătoare, care ar trebui să miroasă a cozonac, nu a colivă, care ar fi trebuit să fie sub semnul cadourilor, nu al doliului, zile care ar fi trebuit petrecute în familie, cu lacrimi de fericire, nu de durere. 

Statistica e a IGPR. Tot IGPR ne spune și câte amenzi a dat în aceste zile de Crăciun. Peste 4.700. Valoarea lor se ridică la 1.796.200 de lei.  Amenzile nu sunt o veselie în nicio familie, mai ales de Crăciun. Dar nici decesele nu sunt. Și nu știm dacă de vină sunt drumurile, șoferii, dacă amenzile ne împacă în vreun fel, dacă sunt prea mici, prea mari. 

Să nu ne mai rugăm să nu intre vreun teribilist în noi. Ne dorim prea mult?

Dar dacă tu, șofer, care conduci defensiv, conform legii, când pleci la drum, te rogi să ajungi la destinație, fără să intre cineva în tine, ”vreun nebun”, cum sunt numiți popular șoferii teribiliști, înseamnă că avem o problemă, una gravă, care nu e de drum, de asigurare, de semnal sau de centură. Discuția e atât de lungă, vinovații atât de mulți și ”dacă” sunt atât de multe, dar toate sunt după impact, nimic preventiv, nimic defensiv.  

Viața trebuie să aibă prioritate, cu toate momentele ei frumoase

Tot ce vreau să vă spun e că vă rog să vă gândiți cât de frumoase sunt momentele petrecute în familie atunci când nu vă grăbiți. Familiile voastre vă așteaptă la orice oră, și la 21:00, și la 22:00. Poate se răcește cozonacul până ajungeți voi, dar tot va fi gustos. Poate pierdeți momentul în care se desfac cadourile, dar nu rămâneți fără cadou. Poate pierdeți un moment, o dată, într-un an, dar nu le pierdeți pe toate celalalte din viață.

Crăciunul va fi și la anul, iar familiile voastre și ale noastre nu merită să aibă o sărbătoare atât de frumoasă, de luminată, umbrită de doliu. 

Gândiți-vă, când vă grăbiți să ajungeți cu 5 minute mai devreme, cu 30 de minute, cu o oră, că și drumul contează, nu doar destinația. E ca-n viață. Cum ați vrea să ajungeți la destinație, când vă opriți pe drum? Și sunteți responsabili pentru voi, pentru erorile voastre, dar ce vină au ceilalți? De ce-i opriți și pe ei pentru totdeauna? Ce vină am eu, cel care mă îndrept spre locul de unde tu ai plecat, că tu ești grăbit? De ce ar trebui să plătesc eu pentru că tu nu-ți prețuiești viața? Drumurile către cei dragi nu sunt pistele tale de raliu, dragă teribilistule! Iar dacă tu consideri că viața ta nu contează, nu te lega de a altora, pentru că nu toți știm să ne ferim de tine în condiții de stres. 

În altă ordine de idei, dragă teribilistule, copiii tăi ce fac? S-au bucurat de cadourile de la Moș Crăciun? De tatăl lor? De mama lor? Tu ai primit ce-ți doreai? Te-ai îngrășat de Crăciun? Unde petreci Revelionul? Căci viața ta și a familiei tale merge mai departe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel