Dosar Horodniceanu: Inspecția Judiciară a făcut recurs, ÎCCJ vine cu verdictul

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Înalta Curte s-ar putea pronunţa asupra contestaţiei Inspecţiei Judiciare în cazul lui Horodniceanu.

Vezi aici decizia - UPDATE

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea emite luni, 11 martie, o decizie cu privire la recursul formulat de Inspecţia Judiciară împotriva deciziei Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care a respins acţiunea inițiată în legătură cu comportamentul lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al CSM, într-un incident cu un echipaj de poliție.

Pe 8 noiembrie 2023, Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins acțiunea exercitată de Inspecția Judiciară împotriva lui Daniel Horodniceanu. În data de 27 iunie, Inspecția Judiciară a anunțat că a inițiat acțiunea disciplinară împotriva procurorului Daniel Horodniceanu pentru presupuse abateri disciplinare.

Potrivit unui comunicat transmis de Agerpres, inspectorii judiciari au identificat că abaterile disciplinare atribuite lui Horodniceanu sunt prevăzute de articolul 271 lit. a) din Legea 303/2022, raportat la articolul 104 din Legea 161/2003 republicată, cu modificările ulterioare. Acestea vizează comportamentul procurorului, care, fiind oprit în trafic de agenții de poliție, a manifestat o atitudine agresivă și intimidantă, contrar normelor de conduită a magistraților în public.

Abateri disciplinare grave

Inspectorii au remarcat, de asemenea, că procurorul și-a declinat în mod repetat calitatea și a sugerat că ar avea relații sau influență, amenințând cu repercusiuni prin implicarea superiorilor polițiștilor. Aceste aspecte constituie abateri disciplinare prevăzute de articolul 271 lit. m) din Legea 303/2022.

Horodniceanu a fost oprit în trafic de polițiștii dintr-o comună din județul Iași, pe motiv că nu ar fi semnalizat o manevră de depășire. Înregistrările video apărute ulterior în spațiul public au arătat că Horodniceanu a subminat autoritatea polițiștilor și i-a amenințat că îi va contacta pe superiorii lor, invocându-și statutul anterior de conducător al DIICOT și afirmand că este cunoscut de toți polițiștii din județ.

În replică, Horodniceanu a negat orice încălcare a normelor rutiere și a acuzat polițiștii că ar fi orchestrat întreaga situație, susținând că aceștia îl cunoșteau deja.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel