Djokovic, primit călduros de australieni, după ce la începutul anului fusese deportat că nu era vaccinat

Facebook Novak Djokovic
Facebook Novak Djokovic

Tenismenul sârb Novak Djokovic a ajuns în Australia înainte de Open-ul țării din ianuarie 2023.

Novak Djokovic a fost primit călduros în Australia la aproape un an după ce a fost deportat din cauza statutului său de vaccinare, potrivit BBC Sport. Oficialii au confirmat că tenismenul sârb de 35 de ani a ajuns în țară pentru a participa la Australian Open în luna ianuarie 2023.

Djokovic are 21 de titluri de Mare Șlem și a câștigat în Australia de nu mai puțin de 9 ori. Acestuia i s-a retras viza în mod automat pentru trei ani, însă decizia a fost întoarsă în una noiembrie a acestui an. „Cred că din nou este favoritul turneului”, a spus conducătorul Federației australiene de tenis, Craig Tiley.

Ce s-a întâmplat

În ianuarie 2022, când Djokovic a ajuns în Australia pentru turneul din acest an, numărul cazurilor de Covid-19 creștea deja exponențial, iar guvernul a mandatat ca toți cetățenii care intrau în țară să fie vaccinați împotriva virusului, cu excepția cazurilor în care exista o scutire medicală. Djokovic a fost reținut de poliția de frontieră și a fost forțat să stea într-un hotel pentru imigranți, după ce a spus că are scutire medicală fiindcă făcuse recent boala. Totuși, după 10 zile de dispute, guvernul a decis că nu poate intra în Australia, așa că viza i-a fost anulată automat până în 2025.

Autoritățile se așteaptă ca publicul să fie civilizat

Reținerea lui Djokovic a fost evenimentul momentului înainte de turneu, fiindcă șansa de a-și apăra titlul i-a fost vrând nevrând anulată de decizie. De atunci, un nou ministru pentru imigrare, Andrew Giles, a întors decizia, fapt ce l-a bucurat pe sârb.

„Îl primim cu drag înapoi în Australia”, a transmis Tiley. „Am mare încredere în publicul nostru. Am multă încredere că fanii vor reacționa așa cum ne așteptăm, adică civilizat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel