Director de spital, DEMIS după un focar COVID, acțiune în instanță. Acuză o mutare politică. Își vrea funcția înapoi, dar și daune morale

foto pixabay
foto pixabay

Directorul unui spital, demis în urma unui focar COVID, își caută dreptatea în instanță. 

Daciana Oprea, fostul director al Unităţii Medico-Sociale din Ocna Mureş, demis din funcţie în luna mai 2020, ca urmare a unui focar de COVID-19 înregistrat în instituţie, a dat în judecată Primăria oraşului şi solicită repunerea pe post.

Procesul se derulează la Tribunalul Alba unde, în 10 februarie 2021, s-a schimbat competenţa de judecată în favoarea secţiei civile specializată în litigii de muncă, în raport cu cea la care a fost înregistrat iniţial dosarul. Ca urmare, judecata se va relua la noua secţie începând cu 25 mai 2021.

Daciana Oprea, fostul director al Unităţii Medico-Sociale din Ocna Mureş, a fost demisă de Consiliul Local Ocna Mureş începând cu data de 14 mai 2020, după ce, în unitatea medico-socială unde erau îngrijiţi 80 de vârstnici cu probleme medicale, au fost testate pozitiv un număr de 16 persoane. Ca urmare a identificării unor nereguli grave în activitatea Centrului, inspectorii DSP Alba au aplicat sancţiuni în valoare de 42.000 de lei.

Fostul director de spital consideră că, la baza demiterii sale, ar sta, în fapt, ”doar o răfuială politică pusă la cale de administraţia condusă de primar, în scopul înlăturării din funcţie şi pentru plasarea unui apropiat al acestuia”, acuzație regăsită în plângerea fostei directoare, potrivit motivării Tribunalului Alba.

Ping-pong-ul vinovăției

”Controlul şi concluziile dispuse s-au dorit să constituie un motiv de sancţionare şi de înlăturare a mea din funcţia de director. S-a dorit punerea în scenă a unui motiv care să apară în faţa opiniei publice ca fiind vinovatul pentru situaţia creată şi care să ascundă adevărata responsabilitate aparţinătoare Unităţii teritorial administrative şi instituţiei Direcţia de Sănătate publică Alba”, a mai afirmat reclamanta, conform ziarulunirea.ro.

Pe de altă parte, Primăria spune că aceasta a fost demisă din funcție din următoarele motive: refuzul constant de a autoriza instituţia din punct de vedere al funcţionării unităţii ca număr de paturi, neautorizarea blocului alimentar, neasigurarea dezinfecţiei corespunzătoare, achiziţionarea şi folosirea de substanţe biocide necorespunzătoare din punct de vedere al specificaţiilor de calitate.

Daciana Oprea cere repunerea pe post și daune de 20.000 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel