Din ce în ce mai multe critici pentru ruşii şi bieloruşii din WTA. Iga Swiatek, nemulţumită că Anastasia Potapova s-a afişat cu un tricou al lui Spartak Moscova

Facebook Iga Swiatek
Facebook Iga Swiatek

După ce Lesya Tsurenko a spus că s-a retras de la Indian Wells înainte de un meci cu o bielorusă, pentru că a cedat emoţional, a venit rândul Igăi Swiatek să critice acţiunile tenismenilor ruşi şi bieloruşi. 

Poloneza Iga Swiatek, nr. 1 WTA, a opinat că jucătoarea rusă de tenis Anastasia Potapova nu ar fi trebuit să-şi arate public susţinerea pentru ţara sa în timpul invaziei din Ucraina, după ce a purtat un tricou al echipei ei favorite Spartak Moscova la Indian Wells, transmite Reuters.

Potapova a surprins pe toată lumea când a intrat pe teren, duminică, în meciul cu americanca Jessica Pegula, a treia favorită, îmbrăcată în tricoul clubului Spartak.

”Să fiu sinceră, eu am fost surprinsă. Am crezut că jucătoarea şi-a dat seama că nu ar trebui, chiar dacă este fană a unei echipe, să-şi arate opiniile în asemenea timpuri”, a declarat Swiatek, după victoria contra canadiencei de origine română Bianca Andreescu.

Swiatek, 21 ani, a condamnat deschis agresiunea Rusiei din Ucraina, care a început în februarie 2022, şi s-a angajat activ în susţinerea ucrainenilor.

”Am vorbit cu WTA şi am înţeles că vor fi mai puţine asemenea situaţii pentru că ei le vor explica jucătoarelor că nu poţi promova nicio echipă rusească în aceste zile, ceea ce m-a liniştit un pic. Pe de altă parte, cred că aceste situaţii, din păcate, se întâmplă pentru că acest anunţ ar fi trebuit să aibă loc mult mai devreme. Era mult haos în vestiar de la începutul războiului. Nu era clar cum să abordăm totul, ceea ce cauzează astfel de situaţii neplăcute. Cred că dacă ar fi fost gestionate aceste lucruri mai bine chiar de la început poate am fi evitat aceste situaţii”, a adăugat liderul tenisului feminin mondial.

Potapova, după ce a pierdut în trei seturi meciul cu Pegula, a spus că este o susţinătoare a lui Spartak de la 13 ani şi nu a văzut nicio provocare în a face public acest lucru, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel