Dietă de primăvară. Mihaela Bilic: Cel mai potrivit moment din an pentru a-ți recăpăta tonusul

Dietă de primăvară. Mihaela Bilic: Cel mai potrivit moment din an pentru a-ți recăpăta tonusul / Foto: Pixabay, de Bernadette Wurzinger
Dietă de primăvară. Mihaela Bilic: Cel mai potrivit moment din an pentru a-ți recăpăta tonusul / Foto: Pixabay, de Bernadette Wurzinger

Află în articol ce dietă de primăvară recomandă nutriționistul Mihaela Bilic.

Cu siguranță atunci când vine primăvara observăm și kilogramele în plus pe care le-am adăugat în timpul iernii. Începem să purtăm haine mai subțiri și ne dorim să arătăm din ce în ce mai bine. Nutriționistul Mihaela Bilic spune că primăvara este anotimpul cel mai potrivit pentru o dietă echilibrată și bogată în vitamine.

”Primăvara este cel mai potrivit moment din an pentru a-ți recăpăta tonusul și buna dispoziție, dar și forma fizică. Iar cura de slăbire în acest sezon va fi cu eforturi minime și rezultate maxime. Organismul caută din instinct alimente proaspete și ușor de digerat, iar apetitul este lesne de ținut sub control. Scurtarea nopților stimulează indirect secreția de hormoni precum cortizol, testosteron și prolactină, care au efect de accelerare a metabolismului”, a afirmat nutriționistul Mihaela Bilic la ”Doctor de Bine”, scrie RomâniaTv.net.

Lista verdețurilor și legumelor pe care să le consumi în această primăvară

”Toate verdețurile și cruditățile pe care le găsiți în piață. Spanac, salată verde, ștevie, lobodă, urzici sunt bogate în vitamina C, betacaroten, acid folic, minerale, fibre și fitonutrienți cu rol antioxidant benefic pentru sănătate. Au efect antianemic, laxativ, diuretic, reduc colesterolul din sânge și stimulează imunitatea întregului organism.

Spanacul și urzicile conțin doze mari de fier și vitamina C. Consumați-le cu sos de roșii, oțet sau zeamă de lămâie, mediul acid crește eficiența fierului.Mărarul și pătrunjelul nu trebuie considerate ierburi aromate, ci alimente de bază. Folosiți-le din belșug în salate și sosuri. Au aport mare de vitamina C, fibre și fier. Mărarul chiar ameliorează celulita și poate înlocui sarea din mâncare.

Varza nouă este un reputat agent antiinflamator, ameliorează orice afecțiune de la mastite și inflamații articulare la acnee și migrene. Chiar și simptomele ulcerului și gastritei, care recidivează frecvent primăvara, sunt ameliorate. Varza previne retenția de lichide, combate constipația și stimulează sistemul imunitar. Consumul regulat de varză este asociat cu o concentrație redusă a homocisteinei, un marker de risc cardiovascular”, a spus Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel