Dide vrea să dea LOVITURA. ”Sunt puține șanse să fie votat în Parlament, dar noi încercăm!”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Cristian Mihai Dide lansează o provocare pentru politicieni.

El vrea legalizarea marijuanei.

”Ne dorim să aducem în atenția publică, dar mai ales în atenția decidenților politici, dorința noastră de a legaliza consumul și cultivarea în scop recreativ al marijuanei.

Pentru a face acest lucru, vom începe cu o inițiativă civică legislativă prin care cerem legalizarea marijuanei. Orice inițiativă legislative trebuie susținută de 100.000 de cetățeni care să fie de acord cu legalizare marijuanei. Acest proiect de lege trebuie votat de Parlament, puține șanse, dar noi încercăm.

În cazul în care Parlamentul nu va vota proiectul nostru, atunci ridicăm ștacheta și încercăm să găsim 200.000 cetățeni care să susțină un proiect politic pentru a trimite în Parlament deputați și senatori ce vor promova legalizarea drogurilor ușoare în scop recreativ.

Numărul ideal de susținători este cel care se apropie de pragul electoral de 5%. Astfel, dacă comunitatea pe care vrem să o creăm ajunge la 500.000 de membri, partidele de la coada listei electorale se vor bate pentru votul nostru J, evitând astfel intrarea pe piață a unui nou partid. Scopul nostru nefiind cursa electorală, ci susținerea unei inițiative de legalizare a marijuanei, vom putea negocia cu ei de pe o poziție de forță.

Apreciem că un termen rezonabil pentru finalizarea proiectului "Legalizam.ro" ar fi undeva la 6 ani. Acesta este estimat raportându-ne la interesul și pregătirea politicienilor actuali. Aceasta este pe scurt ideea noastră. Acum să dezvoltăm puțin cum intenționăm să începem inițiativa civică de legalizare a marijuanei”, a zis Cristian Mihai Dide.

Cum începem inițiativa?


”Completând sondajul de mai jos ne facem o idee despre deschiderea voastră la legalizarea marijuanei. Totodată în urma sondajului intenționăm să găsim primele 1.000 de persoane care să susțină financiar cu suma de 10 lei lunar demararea inițiativei pentru legalizarea marijuanei”, a mai zis președintele ONG-ului Evoluție în instituție.

Cum vor fi folosiți banii strânși?


”Dacă aveți impresia că expresiile "ONG", "civic" sau "umanitar" vin la pachet cu "gratuitate", dați-ne voie să vă spunem că nu este așa. Orice proiect serios inițiat de organizațiile neguvernamentale are aproape aceleași taxe, impozite, comisioane și costuri ca un proiect antreprenorial. Și noi plătim contabil, și noi plătim comisioane la încasarea donațiilor cu cardul, sau la PayPal, chiar și voluntarii care se ocupă de anumite task-uri trebuie să mănânce un sandwich, să bea o cafea și apă.

Când ne apropiem de bugetul de 10.000 lei lunar vom începe dezvoltarea site-ului, astfel încât să aducem date și informații clarificatoare vizitatorilor ce nu sunt încă convinși de necesitatea promovării unei inițiative de legalizare a marijuanei. Pe lângă acest lucru va începe dezvoltarea unei aplicații prin care să creăm o comunitate informată ce va primi informații despre stadiul inițiativei. Aplicația va fi ce care va colecta și verificate datele personale ce urmează a fi completate pe listele de semnături care vor fi transmise la Parlament.

După finalizarea siteului și aplicației o parte din buget va merge catre mentenanța acestora, iar restul vor fi investiți doar în promovare și publicitate. Vom investi masiv în proiecte de publicitate online (Google ADS, Facebook, Instagram, Twiter), offline (Panouri, Meshuri, Evenimente publice, concerte, etc), media mainstream(reclame tv, emisiuni, interviuri sponsorizate, etc). Nu scăpați din vedere că ne propunem să creăm o bază de date cu 500.000 de susținători, asta nu va fi ușor și ieftin.

Toate cheltuielile urmează să fie ultra transparente, având pe site countere real time pentru toate conturile ce urmează să fie deschise, lunar vom publica extrasele de cont cât și facturile și contractele”, a mai zis Cristian Mihai Dide.

Când scriem proiectul de lege "Legalizam.ro"?


”Suntem conștienți cu toții de incapacitatea autorităților de a lua măsuri clare și sigure, oferindu-ne până acum măsuri heirupiste făcute pe genunchi. Așa că în momentul în care suntem siguri că avem suficienți susținători pentru inițiativa legislativă de legalizare a marijuanei, vom începe să organizăm dezbateri și întâlniri cu cetățenii și specialiști internaționali. În urma acestor dezbateri se vor trage concluziile necesare pentru redactarea unui act normative ce trebuie să satisfacă toate cererile”, a conchis activistul civic. Sondajul poate fi completat aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0