Diana Șoșoacă avea voie să intre în MAI sau Ministerul Sănătății? Bogdan Chirieac, uimit: "Aflu cu surpindere"

Diana Șoșoacă avea voie să intre în MAI sau Ministerul Sănătății? Bogdan Chirieac: Aflu cu surpindere. Este șocant. Foto: captură România TV
Diana Șoșoacă avea voie să intre în MAI sau Ministerul Sănătății? Bogdan Chirieac: Aflu cu surpindere. Este șocant. Foto: captură România TV

Analistul politic Bogdan Chirieac s-a arătat indignat de faptul că un demnitar român nu a putut să discute cu cineva din Ministerul de Interne sau cu cineva din Ministerul Sănătății. Reacția vine în contextul în care senatorul Diana Șoșoacă a încercat în această seară să intre în cele două ministere pentru a discuta cu cineva, dar acest lucru nu i-a fost permis. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit duminică seara în direct la România TV unde i-a adresat o întrebare renumitului avocat și generalului Pavel Abraham.

”Dacă un procuror ar fi dorit să intre la ora aceasta (n.r. ora 19:00) în Ministerul de Interne sau în Ministerul Sănătății, accesul său nu ar fi fost permis?”, a întrebat Bogdan Chirieac. 

”După o anumită oră este nevoie de aprobarea instanței. Dacă era o infracțiune flagrantă putea să intre (n.r. procurorul). Senatorul are un anumit statut, are anumite drepturi și anumite obligații, iar procurorul are alte drepturi și obligații”, a explicat generalul Pavel Abraham. 

Legitimația de senator, valabilă și la Ministerul Sănătății?

Și generalul român în rezervă, Corneliu Dobrițoiu, a intervenit și a explicat că legitimația de senator nu îi permitea accesul Dianei Șoșoacă în Ministerul Sănătății. 

”Accesul într-o instituție a cărei pază este militarizată se face pe baza legitimațiilor emise de către instituția respectivă. E adevărat că doamna senator Șoșoacă a arătat o legitimație de senator, dar legitimația respectivă nu îi asigură accesul în alte instituții, decât în Senatul României, sau în Parlamentul României. E adevărat, legitimația atestă și calitatea persoanei. Dar în afara orelor de program accesul în instituție se poate face în absența conducătorului instituției doar în situația în care există un procuror cu mandat de la judecător, doar în prezența șefului de obiectiv. În rest este încălcare de consemn și este faptă penală și pentru care jandarmii care asigură paza militarizată acolo se pot face responsabili”, a explicat Corneliu Dobrițoiu, general român în rezervă.

Bogdan Chirieac: Este șocant

Bogdan Chireac, analist politic, este de părere că parlamentarii ”au cele mai puține drepturi” și consideră că un demnitar care ar fi dorit să discute cu cineva de la MAI sau Ministerul Sănătății ar fi trebuit să fie primit, indiferent de oră, de către ofițerul de serviciu. 

”Faptul că iată, aflu cu surprindere, că un parlamentar al României are atât de puține drepturi, nu poate intra într-o instituție a statului, asta este șocant. Dacă primul ministru venea acum la MAI și la Ministerul de Interne, tot așa portarul trântea ușa în nas? Nu! Cred că premierul intra. Instituția, profund legitimă a acestei națiuni, Parlamentul și parlamentarii din această instituție, constatăm în seara aceasta că au cele mai puține drepturi. Un demnitar român legitimat, care dorește să discute cu ofițerul de serviciu, acest lucru mi se pare absolut normal și fezabil în orice țară democratică a lumii”, a declarat Bogdan Chirieac. 

VEZI ȘI: Chirieac, după protestul Dianei Șosoacă: "Să-l compari cu Arafat E NEDREPT și PERICULOS pentru noi toți"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel