Diaconescu: Vom participa la noul Guvern, cerem taxarea averilor mari

cristian diaconescu
cristian diaconescu

Fostul ministru de Externe,  Cristian Diaconescu, a declarat luni, la finalul discuţiilor de la Cotroceni cu şeful statului, că viitorul Guvern trebuie să aibă o eficienţă “superioară” şi să intre cât mai repede în activitate.

“UNPR susţine în continuare actuala Coaliţie. Vom fi gata să participăm la constituirea unui nou Guvern şi a unui nou Program de guvernare. În programul de guvernare, UNPR va insista pentru ca actul normativ privind taxarea averilor mari şi foarte mari să fie reprezentat, să fie bine subliniat. Este o măsură extrem de importantă într-o astfel de perioadă, care răspunde într-o egală măsură şi unei necesităţi sociale şi reflectă un mod de abordare la nivelul statelor europene şi nu numai, corespunzător unei reacţii normale pe care clasa politica din toate statele trebuie să le aibe faţă de situaţia economică şi nivelul de trai în ţările care se confruntă ca şi noi cu criza economică”, a spus el.

Ministrul de Externe nu a vrut să spună dacă preşedintele susţine un guvern de tehnocraţi sau unul politic. “Anumite elemente al conţinutului discuţiei cu preşedintele nu pot să fie făcute publice în acest moment. Domnului preşedinte îi revine obligaţia constituţională de a nominaliza şi de a vă anunţa următorul premier (...) Am discutat despre necesitatea ca procedurile constituţionale, implicit parlamentare, privind constituirea noului Guvern şi elaborarea şi adoptarea Programului de guvernare să se elaboreze cât se poate de rapid, deoarece instabilitatea politică ar dăuna foarte serios României”, a declarat Diaconescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel