DEZASTRU în California. 10.000 de pompieri se luptă cu flăcările și zeci de case au fost arse

Incendiu la groapa de gunoi. Foto: ISU Mureș
Incendiu la groapa de gunoi. Foto: ISU Mureș

Peste 370 de incendii au izbucnit în statul american California. Mii de pompieri au fost mobilizați pentru a lupta cu flăcările.

Sutele de incendii izbucnite în statul american California au dus la evacuarea a mii de locuitori și moartea a cel puțin patru oameni, informează Agerpres, citând DPA. Peste 10.000 de pompieri au continuat joi lupta cu flăcările. 

Potrivit autorităților americane, peste 370 de incendii au izbucnit în acest stat în ultimele patru zile. Căldura extremă, vântul şi fulgerele au contribuit la agravarea situaţiei. Guvernatorul din California, Gavin Newsom, a numit incendiile o provocare fără precedent.

Dacă negaţi existenţa schimbărilor climatice, veniţi în California, a declarat el într-o scurtă înregistrare video prezentată la Convenţia Naţională a Partidului Democrat din SUA.

Un incendiu activ la nord de San Francisco, unul dintre cele mai mari incendii din zonă, a ameninţat regiunile viticole Napa Valley şi Sonoma Valley. Peste 50.000 de hectare din regiune au fost mistuite de flăcări, iar zeci de case au fost arse. Preşedintele Donald Trump a criticat din nou măsurile luate în domeniul forestier în California.

Poate că va trebui să facem California să plătească pentru asta, pentru că nu ne ascultă, a spus el, potrivit DPA. 

Incendiile puternice au făcut ravagii şi în apropierea localităţilor costiere Santa Cruz şi Carmel, dar și în cel mai vechi parc natural din California, Big Basin Redwoods, celebru pentru arborii săi sequoia uriaşi. Cheiul din Santa Cruz, o populară atracţie turistică, a fost închis pentru a ţine vizitatorii departe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel