Destinații de vacantă: Aproape jumătate din români, vacanțe mai lungi de-o lună

Aproape jumătate din români au călătorit perioade mai lungi de o lună, potrivit momomdo.ro. 

Aproape jumătate dintre români au călătorit pe perioade mai lungi de o lună, iar în cazul celor 53% dintre ei care nu au făcut-o. Doar 2% au susținut că nu sunt interesați de o astfel de experiență și numai 3% au spus că dorul pentru familie și prieteni i-a împiedicat până acum să plece la drum pentru o perioadă mai lungă.

De ce românii nu călătoresc mai mult

Care sunt motivele pentru care nu au călătorit pe perioade lungi de timp? Viața de zi cu zi și gândul că o astfel de călătorie este prea scumpă sunt impedimentele principale.

Mai mult de jumătate dintre români au spus că nu pot pune o pauză atât de lungă responsabilităților zilnice (precum familia și jobul), în vreme ce 39% consideră că nu își pot permite o călătorie atât de lungă. Când au fost rugați să estimeze suma necesară unei călătorii (inclusiv cazarea) de trei luni în mai multe țări din Europa de Vest, majoritatea au apreciat costul total la cel puțin 3.000 de euro pe lună.

În vreme ce aceasta este o sumă reală pentru țările vestice ale Europei, există alte regiuni care implică un cost mult mai scăzut.

Sub 1.000 de euro pe lună

Dintre românii care au plecat în călătorii mai lungi de o lună, cei mai mulți au cheltuit sub 1.000 de euro pe lună, alegând destinații aproape de casă.

21% din români, călătorii lungi în România

Un român din cinci (21%) a ales să descopere destinațiile locale, călătorind în interiorul României. 19% au ales să descopere Europa de Est, majoritatea cu un buget de până în 1.000 de euro pe lună. Aproape jumătate (44%) au călătorit în vestul Europei, iar când vine vorba de țările non-europene, America de Nord este cea mai populară destinație, dar numai 4% au călătorit până acolo.

”Cei care sunt îngrijorați de costurile unei astfel de călătorii ar trebui, pur și simplu, să-și facă curaj. Aparent, tindem să fim peste măsură de economi când vine vorba de călătoriile pe termen mai lung”, spune Mircea Giurcă, purtătorul de cuvânt momondo în România.

Oricând spre Caraibe, 19% din români

”Studiul arată că 19% dintre români și-ar face bagajele și ar zbura oricând către Caraibe, dar, așa cum ne-au împărtășit cei care au ales să descopere România, nu este nevoie să mergi atât de departe. O călătorie de durată pe plaiurile frumoasei noastre țări nu este cu nimic mai prejos și poate fi făcută cu un buget redus.” a continuat acesta. 

30% dintre respondenți au afirmat că principalul motiv pentru care au plecat într-o călătorie lungă a fost ca să evadeze din rutină. Totuși, nu toți au căutat să evadeze – 27% au călătorit pentru a-și extinde orizonturile, iar 22% pentru a descoperi noi culturi.

[citeste si]

Datele au fost extrase din studiul realizat de Opinium pe un număr de 1016 respondenți din România, cu vârsta de peste 18 ani, între 19.02.18 – 26.02.18.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel