Descoperire importantă pe teritoriul României

La sesizarea Primăriei comunei Cotești, specialiștii Direcției Județene pentru Cultură Vrancea, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea s-au deplasat la sediul instituției locale, în scopul verificării unei sesizări privind descoperirea unei sculpturi, tip bust.

Sculptura a fost descoperită cu ocazia unor săpături pentru rețeaua de utilități în curtea Școlii Primare din Cotești-Odobasca și a fost preluată în custodie de Primăria comunei Cotești. Bustul, cel mai probabil din bronz, este într-o stare de conservare bună, cu excepția unor deteriorări în zona feței.

Inscripțiile aflate pe bust arată că acesta a fost creat de către sculptorul Oscar Han, autorul Statuii Victoriei de la Tișița, monument înscris în Lista Monumentelor Istorice, cod VN-III-m-A-06586. La inițiativa Primăriei Cotești, un expert a realizat o verificare inițială a bustului, care îl reprezintă, în opinia acestuia, pe Vintilă I. C. Brătianu, prim-ministru al României în perioada 1927-1928.

În funcție de rezultatul evaluării, care va stabili autenticitatea și valoarea bunului cultural, Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea va declanșa procedura de clasare a bustului în Patrimoniul cultural național mobil.

Cu această ocazie, Primăria comunei Cotești și-a arătat intenția ca, după încheierea procedurilor de evaluare, să asigure restaurarea bunului și ridicarea unui soclu în comuna Cotești în vederea punerii în valoare a operei și a semnificației istorice a bunului cultural.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel