Descoperire de senzație făcută de un elev de 13 ani. Specialiștii sunt uimiți 

Alexandru Nicolae Mâncă  Foto: BZI
Alexandru Nicolae Mâncă Foto: BZI

La doar câțiva kilometri de Iași, un copil de 13 ani  a făcut o descoperire care i-a uimit pe specialiști. Este vorba despre o statuetă din bronz care o reprezintă pe zeița romană Venus. 

Alexandru Nicolae Mâncă a găsit, în curtea bunicii sale (din satul Perieni, comuna Probota), o statuetă de bronz reprezentând zeița romană Venus. Istoricii arată că este o descoperire extrem de rară și foarte valoroasă. Artefactul datează de acum aproape 2 mii de ani și provine din Imperiul Roman, scrie bzi.ro.

În cursul zilei de 20 aprilie 2021, Alexandru Nicolae Mâncă, minor în vârstă de 13 ani, însoțit de unchiul său Andrei Hrib, a predat la Direcția Județeană pentru Cultură Iași o statuetă de bronz reprezentând zeița romană Venus. Alexandru Nicolae Mâncă a descoperit această statuetă în curtea casei bunicii sale, Rodica Hrib, din satul Perieni, comuna Probota – județul Iași, în timpul lucrărilor agricole de primăvară.

Specialiștii și istoricii arată că este o descoperire extrem de rară și foarte valoroasă. Artefactul datează de acum aproape două  mii de ani. O asemenea statuetă, conform colecționarilor sau caselor de licitație, trece de 6.000 de lire sterline, dar poate ajunge și la sume mai mari. Conform legii, descoperitorul va primi o importantă sumă pentru descoperirea sa, având în vedere că a predat-o, în 72 de ore, autorităților.

Alexandru Nicolae Mâncă este elev  în clasa a VII-a și își dorește să devină IT-ist. Deși nu este pasionat de istorie, copilul transmite că este important să ne respectăm trecutul și istoria, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel