Derapaj groaznic după ce Daniela Crudu a fost bătută. Oana Băluță, ironie: Aș vrea să le mulțumesc domnilor Grigore Cartianu, Mircea Marian și Liviu Avram

Grigore Cartianu a avut un mesaj oribil despre femeile care sună la 112 după ce Daniela Crudu a fost bătută de iubit.

Grigore Cartianu a spus despre cazul Danielei Crudu: "Din cauza unor asemenea gonflate nu au timp cei de la 112 de cazuri disperate precum cel al Alexandrei".

Oana Băluță, activistă feministă și conferențiar la Universitatea din București, a făcut un comentariu după derapajul unor ”jurnaliști” printre care Grigore Cartianu.

”Când mă gândesc la felul în care unii jurnaliști scriu despre femei și, mai ales, despre violența asupra femeilor, îmi vine minte "Straniul caz al doctorului Jekyll și al domnului Hyde". Doar că povestirea lui Robert Louis Stevenson are un personaj fictiv, pe când presa este reală. Iar femeile care intră în malaxorul "marilor jurnaliști" sunt și ele reale.

Eu aș vrea să le mulțumesc domnilor Grigore Cartianu, Mircea Marian și Liviu Avram fiindcă ne-au arătat sexismul unor jurnaliști, formatori de opinie. Și-au dezvăluit în spațiul public credințe și percepții misogine despre femei, au folosit un vocabular care lezează demnitatea umană și jignește.


Eu cred însă că premiul mare al publicului pentru Sexism în presă merge la Grigore Cartianu. Mai greu îl poți întrece pe Grigore Cartianu. Trebuie să meriți să suni la 112. Nu este suficient că exiști, că ești om, adică femeie și te snopește ipochimenul în bătaie. Cum să suni și să ții linia ocupată? Mai ales că e vina ta că l-ai ales. O femeie cuminte ar fi ales cu minte. Doamne Dumnezeule ce este în mintea sa.


Eu îndrept mulțumiri către domniile lor și fiindcă le-au oferit oamenilor motive să reacționeze. Reacțiile au venit de la cititori, colegii lor de breaslă, persoane și organizații care fac activism pentru drepturile femeilor și muncesc de ani de zile pentru a schimba politicile publice în domeniul prevenirii și al combaterii violenței. Normal că am văzut și partea aceea urâtă din comentariile oamenilor care legitimează violența, o banalizează, o justifică. Aceștia suntem. Și așa suntem.


E abia început de săptămână, vedem ce se mai întâmplă”, a scris Oana Băluță, activistă feministă și conferențiar la Universitatea din București.

A sunat la 112

Daniela Crudu a sunat la 112, duminică la 5.30 dimineața, pentru a reclama că iubitul ei o bate. Polițiștii, ajunși la fața locului, au deschis un dosar pentru lovire, iar Crudu a fost dusă la spital pentru îngrijiri. Poliția s-a sesizat din oficiu și continuă cercetările pentru infracțiunile loviri și alte violențe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel