Deputatul UDMR, Kerekes Karoly, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Deputatul UDMR, Kerekes Karoly, a fost condamnat de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat de conflict de interese, pentru că şi-a angajat soţia şi fiul la biroul parlamentar. Decizia nu este definitivă.

Magistrații Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au găsit vinovat pe deputatul Kerekes Karoly, în dosarul în care procurorii l-au acuzat de conflict de interese, şi l-au condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Deputatul UDMR Kerekes Karoly a fost trimis în judecată în ianuarie. Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arătau, în rechizitoriu, că în perioada 3 octombrie 2006 - 18 mai 2009, deputatul Kerekes Karoly a propus angajarea, la biroul lui parlamentar, a fiului său, a avizat cele două contracte individuale de muncă încheiate cu acesta şi a încheiat trei contracte civile de prestări servicii cu soţia sa şi cu fiul său.

Citește și: Aberația din Noul Cod Penal: Dacă îți angajezi copilul, soția sau fostul coleg la propria firmă, e infracțiune!

Soţia şi fiul lui Kerekes Karoly ar fi realizat, în baza acestor contracte, un folos material în cuantum total de 56.663 de lei, sume plătite din bugetul Camerei Deputaţilor, au precizat procurorii, în actul de sesizare a instanţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel