Denunțuri Radu Mazăre. Avocata acestuia, răspuns fulger

Rodica Mitu / 21 mai 2019 / 14:51 Salveaza PDF Comentarii
Radu Mazăre
Descriere foto: Radu Mazăre

Unul dintre avocații lui Radu Mazăre a făcut, marți, declarații despre situația acestuia, precizând că va trimite și un comunicat de presă din partea fostului primar al Constanței.

Fostul primar Radu Mazăre a fost adus, marţi, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă în lipsă emis pe numele lui în ianuarie 2018 în dosarul „Polaris”. Radu Mazăre a vorbit câteva minute cu avocaţii săi. Preşedintele completului, Ionuţ Matei, l-a întrebat dacă doreşte să spună ceva în legătură cu mandatul de arestare, însă fostul primar a refuzat. „Nu doresc să dau o declaraţie”, le-a spus Mazăre judecătorilor, cum de altfel nici avocaţii săi nu au dorit să susţină ceva în sala de judecată.

După proces, avocata lui Mazăre, Lizeta Haralambie, a dat câteva amănunte jurnaliştilor despre starea fostului primar, care se află în penitenciar, şi a susţinut că Mazăre nu va face denunţuri. Întrebată dacă Radu Mazăre se gândește să colaboreze cu autoritățile, privind eventuale denunțuri, și dacă ar avea ce să spună, avocata Lizeta Haralambie a oferit următorul răspuns: „Nu cred. La cum îl cunosc eu, nu".

De asemenea, întrebată, marți, 21 mai, dacă Mazăre nu ar fi fugit în Madagascar, astăzi putea să fie alta soarta lui, a spus că nu crede acest lucru.

Totodată, a anunțat că are un comunicat de presă din partea lui Mazăre pe care urmează să-l trimită presei.

Radu Mazăre a fost adus luni seara în România cu o escortă a Poliţiei şi a fost închis în Penitenciarul Rahova, unde va sta în carantină 21 de zile, după care va fi transferat la un penitenciar apropiat de localitatea de domiciliu. Mazăre a plecat în Madagascar de mai mult de un an, iar acolo a făcut demersuri pentru obţinerea azilului.

Condamnări

 

Fostul edil are multiple condamnări în România. Pedeapsa definitivă care a atras cu sine şi mandatul internaţional de căutare este cea pronunţată în 8 februarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, când Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

De asemenea, el mai are o condamnare de 9 ani şi 10 luni în dosarul "Polaris", dar şi o condamnare de 6 ani şi 6 luni închisoare primită într-un dosar de abuz în serviciu, însă ambele decizii nu sunt definitive.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25