Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Demonul Krampus şi colindătorii cu boxa prin oraş, sau cum am reuşit să ne batem joc de tradiţiile de Crăciun

Crăciun
Crăciun

Perioada Crăciunului însemna colindători care îţi băteau la uşă şi îţi cântau pentru câteva dulciuri sau bănuţi. Acum ei au dispărut şi au fost înlocuiţi de găştile de aşa zişi colindători care se plimbă cu boxele date la maximum printre blocuri, punând pe repeat aceleaşi două colinde descărcate de pe net. 

Au apărut colindătorii playback: unul cară o boxa din care răsună colinde descărcate de pe net şi puse pe stick, iar alţi 3-4 inşi, cu ii trase peste hanorace, interpretează o bătută pe loc, un fel de dans al ploii sau un ritual şamanic în jurul boxei. În tot acest timp, cel mai tupeist dintre ei, antreprenorul, aleargă în stânga şi în dreapta să adune banu’...

Am reuşit să ne batem joc şi de tradiţiile de Crăciun şi Anul Nou, cele mai frumoase pe care le aveam. Copiii care şi-ar dori să meargă cu colindul aşa cum făceam noi în copilărie, decent, fără tupeu şi cu mult bun simţ nu o mai fac tocmai din cauza acestor indivizi care, doar din dorinţa de „a face bani”, îşi bat joc de tradiţiile româneşti vechi de sute de ani.

Indivizi care nu mai respectă nimic, agresează fetele singure pe stradă, forţează cu tupeul lor oamenii să le dea bani. Ca să nu mai pomenim de faptul că nu se mai respectă în niciun fel calendarul clasic al colindelor, care, în niciun caz, în copilăria noastră, nu începeau de la 1 decembrie.

Şi în niciun caz românii nu aveau printre tradiţii pe „demonul Krampus”, o arătare hidoasă menită a-i speria pe copii pe stradă, aşa cum s-a întâmplat recent la Timişoara, imaginile cu tinerii îmbrăcaţi în demoni stârnind revoltă în rândul internauţilor.

Încă o dovadă a faptului că suntem într-un adevărat proces de dizolvare a tradiţiilor noastre vechi de sute de ani şi de înlocuire a lor cu sărbători de import: Valentine’s Day, Halloween sau, mai nou, de demonul Krampus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel