Delta Dunării. Operatorii din turism vor asociație independentă

Vicepreşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării (ALDD), Daniel Iluşcă, doreşte să realizeze o Organizaţie de Management a Destinaţiei (OMD) Delta Dunării, alături de autorităţile localităţilor izolate din Deltă, fără sprijinul Consiliului Judeţean care a început demersurile pentru înfiinţarea unei asemenea OMD. 

"Cred că politicul trebuie să nu se mai implice în organizarea acestor OMD-uri şi să lase fiecare administraţie publică locală să se organizeze. Noi vrem să organizăm un OMD cu primarii din Deltă. Avem nevoie de un OMD al Deltei, pentru că există alte organisme în care cei din Deltă sunt membri scriptic, dar în care vocea lor nu se contează", a declarat  vicepreşedintele ALDD, Daniel Iluşcă. 

În opinia lui, statul, prin instituţiile publice, nu ar trebui să se implice în activitatea OMD-urilor decât cel mult financiar, iar aceasta să nu fie influenţată politic de preşedinţii consiliilor judeţene sau de primari. 

"Aceste OMD-uri trebuie să se organizeze singure, fără intervenţia în cazul nostru al Consiliului Judeţean (CJ) care doreşte să organizeze o asemenea structură prin vocea fostului director al SRI Tulcea care nu a administrat o casă de vacanţă, darămite o pensiune şi care nu ar putea fi identificat ca un lider al operatorilor turistici", a mai spus Iluşcă. 

[citeste si]

Primele discuţii desfăşurate la Tulcea pentru înfiinţarea unui OMD Delta Dunării au avut loc, potrivit unui comunicat de presă al CJ, luna trecută, iar la acestea au participat autorităţi locale şi judeţene, precum şi agenţi economici implicaţi în activitatea de turism. 

"Sunt încrezător că acest organism va aduce reale beneficii dezvoltării turismului în întreg judeţul Tulcea, atât pe partea de promovare coerentă, cât şi în ceea ce priveşte aspectele concrete ce interferează cu turismul în acest colţ al ţării. Sunt convins că, uniţi într-o voce unică, toţi aceşti factori vor deveni o forţă în faţa factorilor decidenţi", a declarat preşedintele CJ, Horia Teodorescu. 

Potrivit comunicatului CJ, OMD Delta Dunării îşi propune să pună în valoare turismul în Dobrogea de Nord şi să se implice în soluţionarea unor importante probleme relevante pentru judeţ, ca de exemplu cele legate de resursa piscicolă sau de stabilizarea forţei de muncă în turism. 

OMD ar urma să facă public calendarul evenimentelor cu profil turistic care urmează să aibă loc anul viitor în judeţul Tulcea. 

La sfârşitul lunii august, Guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă, înfiinţarea funcţiei de ataşat de turism, în cadrul Ministerului Turismului, cu rol de reprezentare a României în străinătate, în domeniul politicii turismului şi promovării produselor şi serviciilor turistice, precum şi a formelor de turism autohtone. Printre acestea se află şi cea de OM, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel