EXCLUSIV  Delta Dunării își diversifică oferta. Țibuleac (AMDTDD): Turiștii pot practica sporturi de iarnă. Delta este frumoasă indiferent de anotimp

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

În condițiile în care se încearcă o extindere a sezonului turistic în Delta Dunării, Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, a spus care sunt unitățile ce oferă cazare tot timpul anului și ce oportunități au turiștii care preferă să vină în rezervație în timpul sezonului rece.

Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a precizat, într-un interviu recent pentru DC News, că unitățile de cazare din Delta Dunării încearcă să-și diversifice oferta pentru a putea prelungi sezonul turistic

„Sezonul turistic în Delta Dunării este unul mai lung decât cel de pe litoralul românesc. Lucrăm în echipă cu toți operatorii să vedem care sunt serviciile pe care le putem oferi turiștilor (...). Acum se încearcă foarte mult ca oferta pe care delta și turismul din deltă o face către turist să fie una aparte, către cei care preferă mâncarea tradițională din deltă și către serviciile pe care delta le oferă, pentru pescuit și pentru cei care iubesc delta indiferent de anotimp. Vrem să găsim nișele pe care le putem oferi astfel încât să completăm și să diminuăm pierderile pentru perioada rece. Se încearcă acest lucru și cred că ceea ce este important e o promovare și o structurare a tuturor oamenilor din turism, într-o structură organizată, bine promovată, care cred că ar putea extinde sezonul“, declara, la începutul lunii octombrie, Horia Teodorescu (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Reportaj la Stația Meteo Gura Portiței. Cum este să lucrezi între Delta Dunării și Marea Neagră

Țibuleac: Putem practica sporturi de iarnă în Delta Dunării

Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, a explicat care sunt unitățile ce până la acest moment oferă cazare pe tot cuprinsul anului și care sunt facilitățile pe care le oferă turiștilor.

„Acest deziderat, cu extinderea sezonului, e de 4-5 ani încoace. Încercăm în permanență să reducem costurile în așa fel încât să avem un sezon turistic de 12 luni pe an. Deocamdată, doar două resorturi din Deltă știu că au deschis 12 luni pe an, Green Village și Lebăda. Acum, mai nou, Complexul Razelm Luxury Resort se va alătura unui turism de 12 luni pe an. La fel, și alte locații continentale, Hotelul Mon Jardin din Mahmudia și alte pensiuni din zonă.

Trebuie precizat că sezonul va fi afectat de criza economică și va conta foarte mult cum vor fi adaptate prețurile la servicii având în vedere că omul de rând, turistul român sau străin, își va drămui foarte bine banii renunțând la anumite plăceri în favoarea cheltuielilor pentru casă ori hrana de zi cu zi.

Dacă discutăm de extinderea sezonului, discutăm de capetele de sezon. Atât iarna, cât și primăvara devreme, discutăm de înghețul lacurilor, care au apă mică și vor permite practicarea unor sporturi de iarnă sau pescuitul la copcă. Delta este frumoasă în orice anotimp, indiferent că e vară, iarnă, toamnă sau primăvară. Practicarea sporturilor de iarnă în Delta Dunării reprezintă o soluție. Pe lângă lacurile și canalele înghețate, delta rămâne ofertantă. Păsările care rămân pe timp de iarnă pot fi o atracție pentru împătimiții de fotografie, mai ales în sezonul rece, când delta este fantastică“, a spus, pentru DC News, Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Faleza Ivan Patzaichin, la Tulcea. Horia Teodorescu, preşedinte CJ: Am văzut-o creionată, va arăta superb

Cât de afectată e Delta Dunării de criza economică?

„Din păcate, Delta nu e ocolită de criza economică. O soluție ar fi utilizare energiei solare regenerabile. Din păcate, Ordinul 1516 privind Regulamentul-cadru de urbanism pentru Rezervația Biosferei Delta Dunării a fost făcut din birou de anumite persoane și o prevedere, aberantă spun eu, interzice instalarea acestora în deltă. Or, mi se pare aberant să întrerupi exact acest lanț, de energie regenerabilă. Vom face tot posibilul pentru modificarea acestui ordin, tocmai pentru a veni în favoarea celor care ar vrea să țină deschis dar, din păcate, costurile sunt prea mari“, a conchis, pentru DC News, Cătălin Țibuleac.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Minune pe malul Dunării. Horia Teodorescu: Veniţi la Tulcea! Rămâneţi la Tulcea! Câteva zile aici vă fac mai fericiţi! Muzeul de Artă Populară va arăta "ca afară"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel