EXCLUSIV  De ce nu contează România în UE. Dungaciu: Am intrat total nepregătiţi. Asta trebuia făcut

UE
UE

Sociologul Dan Dungaciu a explicat, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre faptul că, după intrarea în Uniunea Europeană, România nu a reuşit să-şi valorifice potenţialul şi avantajele pe care le are atât prin prisma populaţiei, a suprafeţei dar şi a poziţiei geostrategice.

"Noi ne-am întâlnit cu UE fără să fi vrut să fim pregătiţi pentru asta. E o realitate. 2005-ul, acel Snagov care a fost o chestie pozitivă ce ne-a dus acolo dar cu conştiinţa faptului că aderarea este punctul final, după aderare, potopul... Şi asta ne-a făcut să fim nepregătiţi, a făcut, din păcate, ca România, ţară mare în această regiune, să nu fie capabilă să-şi fructifice aproape niciun proiect.

România, din păcate, nu contează nici pe Est, nici pe Vest în regiune. Am mai spus odată că România, dacă ar fi avut conştiinţa propriei dimensiuni, a propriei importanţe, ar fi făcut poate anual patru conferinţe internaţionale, la Timişoara, Oradea, Iaşi şi Constanţa, tocmai pentru a-şi proiecta vectorii de interes: Timişoara pentru Balcanii de Vest, Oradea pentru Vişegrad, Iaşi pentru Est şi Constanţa pentru Marea Neagră. Dacă vrei să afli ce se întâmplă în aceste zone, vii neapărat în România şi te duci la aceste tipuri de conferinţe. Nu e ceva original, polonezii au făcut-o", a explicat Dan Dungaciu.   

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel