EXCLUSIV  De ce Cîțu premier? Bulai aruncă BOMBA

Sociologul Alfred Bulai arată de ce varianta Florin Cîțu premier e una mănușă pentru PNL, USR Plus, UDMR, dar și pentru Ludovic Orban.

”De Ce Cîțu?”. Sociologul Alfred Bulai a explicat, pentru DCNews, că, deși era mai bun ca imagine și capital de încredere, Nicolae Ciucă, dar ”nu se gândește nimeni la imagine la început de mandat”, ci, mai degrabă, se fac calcule pentru ”acces la funcții și la bani”. ”De aia PNL a vrut unul dintre ei, cu care se poate negocia.” a explicat sociologul, adăugând că, în cazul numirilor/negocierilor, nu se știa cum se putea aborda relația cu Nicolae Ciucă. S-ar fi putut negocia mai greu sau deloc. ”Cîțu, fiind un om de partid, va face ce-i zice partid, de asta l-au apreciat cu entuziasm pe Florin Cîțu, atât liberalii, cât și USR, dar și UDMR” a punctat Bulai. 

Din acest punct de vedere, Florin Cîțu are șanse mai mari să formeze majoritatea. Cât cu privire la imagine, ”oricum este un guvern tampon, un guvern de sacrificiu și au patru ani în față, nu se tem de anticipate, mai pot fi schimbate guverne în acest timp. Acum vor să se așeze în funcții cât mai repede”. 

”În ceea ce-l privește pe Ludovic Orban, chiar și el este confortabil cu Florin Cîțu, un premier care se va uza rapid. În plus, nu e carismatic, dimpotrivă. Din poziția de șef la Camera Deputaților, Orban va continua să facă jocurile, 90% din liberalii de la Camera, el i-a pus pe liste. Va rămâne într-o poziție cheie, se poate întoarce oricând la Palatul Victoria. Momentan, Cîțu îi convine partidului, iar pe Orban nu-l pune în pericol” a conchis sociologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel