De Ce au fost arestate vrăjitoarele. Miza diversiunii: 22 decembrie

vrajitoare bun
vrajitoare bun

O ipoteză îngrijorătoare este analizată în mediile de opoziție, după ce au fost observate evoluțiile din ultima săptămână. Astfel, s-a putut constata, din nou, o coincidență surprinzătoare între diferite scandaluri din zona Justiției și evenimente cărora Puterea dorea să le diminueze impactul. Principala temere a Opoziției este legată, însă, de instanțe. Dacă până acum Parchetele erau cele care participau la diversiuni, acum au fost implicați judecătorii Curții de Apel.

Data de 22 decembrie 2011  a fost importantă pentru regimul Băsescu din două motive: se vota în plenul Parlamentului moțiunea de cenzură, iar în Comisia de Apărare a Senatului se discuta Legea Preda, prin care SRI poate face arestări ca fosta Securitate. Guvernarea nu avea emoții în privința votului, controlat de acordul cu UDMR sau prin pârghiile pe care serviciile secrete le au în Parlament. Problema apărea din cauza rezonanței istorice a datei de 22 decembrie. Un atac la adresa sistemului electoral și o întărire a puterii secrete, duse la capăt chiar în ziua în care românii și-au câștigat libertatea, în 1989.

Scandal de corupție cu iz monden

Conform scenariului exersat în toate momentele delicate prin care a trecut regimul Băsescu în ultimul an, procurorii au pornit o acțiune în forță, cu cereri de arestare preventivă și informații oferite ”pe surse”. Scandalul mitei din cele două comune ilfovene putea, la fel de bine, să fie detonat în ianuarie sau la începutul lunii decembrie. Sumele mari vehiculate și trimiterile către personaje cu notorietate în zona mondenă, gen Truică, l-au făcut necesar, însă,în preajma zilei de 22 decembrie.

Băsescu detonează două petarde

O altă diversiune a fost lansată de Traian Băsescu, personal, care a făcut la Radio România și la TVR declarații critice la adresa procurorilor și a aliaților la guvernare. Manevra a dat pretextul presei portocalii să-l critice pe Băsescu, trecând sub tăcere agresiunea la adresa democrației, din Parlament. În iureșul declarațiilor năucitoare pe care le face președintele, cele două petarde detonate în 21 decembrie nu au mare relevanță,  în vreme ce discuțiile despre derapajul democratic al actualului regim ar fi putut revolta ultimii talibani anti-iliescieni pe care se mai baza PDL.

Telenovelă cu urmăriri ca-n filme

De departe, însă, cea mai mare audiență din aceste zile a avut-o scandalul vrăjitoarelor Melisa și Vanesa. Scandalul se stinsese în urmă cu o săptămână, când instanța de fond a hotărât judecarea lor în libertate. Decizia Curții de Apel, de arestare preventivă, a reaprins discuțiile legate de caz. Surprinzător pentru două personaje familiarizate cu justiția, așa zisele vrăjitoare au creat un nou moment tensionat, când au dispărut imediat după pronunțare. Telenovela căpăta accente de film polițist, cu mascați care sar garduri și urmăriri internaționale. Cum cele două nu fugiseră din țară, singura explicație a ”dispariției” poate fi legată tocmai de scenariul diversiunii la care participau.

Tabloidele, în jocul Puterii

Nici implicarea unor personalități din lumea politică sau mondenă nu se poate explica decât prin teoria diversiunii. De exemplu, numele lui Corneliu Vadim Tudor a fost târât în acest caz doar pe baza speculațiilor din presă. Probabil, se conta pe audiența pe care o face Vadim la posturile de televiziune și pe reacția vehementă a politicianului, un creștin practiant care respinge vrăjitoria.  Vedetele din zona sportivă sau mondenă fuseseră deja ”consumate” la primul termen, așa că trebuia găsit un nou VIP al cărui nume să atragă atenția publicului către acest caz.

Majoritatea ”dezvăluirilor” au pornit din ziarul Can Can, fiind preluate însă, fără discernământ, de toate ziarele și televiziunile. Să fie întâmplare? Evident, nu are legătură cu presupusul proprietar al Can Can. Bogdan Buzăianu, unul dintre băieții deștepți din energie, este asociat cu fondarea Can Can, iar firma Energy Holding a fost, într-o  perioadă, principalul acționar al tabloidului, potrivit paginademedia.ro.

Citește și:

Vrăjitoarele Vanessa și Melissa s-au făcut nevăzute. Poliția le-a dat în urmărire generală

Vrăjitoarele Vanessa și Melissa vor fi cercetate în libertate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel