Dancilă, reacție dură după atacul lui Verhofstadt: A încercat să împartă statele

"Viorica Dăncilă, discurs în plenul Parlamentului European: ”Vă rog să nu plecați cu o idee preconcepută”"
"Viorica Dăncilă, discurs în plenul Parlamentului European: ”Vă rog să nu plecați cu o idee preconcepută”"

Viorica Dăncilă a reacționat după ce Guy Verhofstadt, liderul ALDE european, a declarat că România este la un pas de articolul 7. 

Viorica Dăncilă a declarat, marți seară, la Antena 3, că discursul lui Guy Verhofstadt din Parlamentul European este unul electoral pe care nu îl aceptă.

Citește și: Mircea Pașcu aruncă BOMBA: Verhofstadt, târg pentru Cioloș

"A încercat să împartă statele"

"Un discurs total nepotrivit, un discurs pe care eu, ca prim-ministru, nu l-am acceptat și nu-l accept. Am spus de fiecare dată cu nu am venit aici să dau socoteală, iar ceea ce a spus liderul grupului politic ALDE mi se pare total nepotrivit și total nerealist. Eu cred că prin ceea ce a spus Verhofstadt a adus atingere unor probleme interne, a adus multe dezinformări și a fost o atitudine total ostilă arătată României și românilor. Cred că acest lucru este acela care nu trebuie să se întâmple și această atitudine este aceea care nu își găsește loc în instituțiile europene. În timp ce eu am vorbit de unitate, de o Europă în care să promovăm coeziunea, domnul Verhofstadt a încercat să accentueze divizarea, a încercat să împartă statele în unele în care se acceptă anumite lucruri și altele în care aceste lucruri sunt interzise. Această atitudine îi îndepărtează pe cetățeni de calea pro-europeană. Domnul Verhofstadt a avut un discurs electoral și cred că interesul personal, vizibilitatea pe care a vrut să și-o câștige a fost în detrimentul câștigului să îl aibă cetățenii europeni", a declarat Viorica Dăncilă.

Citește și: UE, decisiva pentru România. PAH: Se pregătește

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel