Dăncilă, intervenţie pe tema tăierilor ilegale de păduri: Soluțiile există. Este nevoie de curaj și de încăpățânare

Mihai Ciobanu / 20 noi 2019 / 12:24 Salveaza PDF Comentarii

Viorica Dăncilă a transmis un mesaj pe tema tăierilor ilegale de păduri şi a problemelor de mediu din România.

"Am primit în ultimele zile multe întrebări referitoare la poziția și planul meu de acțiuni pe mediu. Cred că Președintele trebuie să aducă în dezbatere publică tăierile ilegale de păduri, criza climatică, calitatea aerului și a apei, situația gunoaielor care ne îngroapă. O cer copiii ieșiți în stradă împotriva indiferenței, o cere societatea civilă care încearcă să oprească drujbele, o cer milioanele de români care pierd, zi de zi, dreptul la natură. Timp de cinci ani, am primit de la Cotroceni doar tăcere sau reacții buimace. În campanie, domnul Iohannis fuge de întrebările importante, refuză să-și facă, măcar acum, temele.

Pădurile sunt prima mea prioritate privitoare la mediu, în calitate de Președinte al României. Voi cere, de urgență, Consiliului Suprem de Apărare a Țării să acționeze ferm în această chestiune de securitate națională, să oblige autoritățile să oprească acum crimele, șantajul și jaful care are loc sub ochii noștri. Voi avea curajul să duc la capăt ce l-a speriat pe Iohannis în 2015, când a început, cu indolența specifică, acest proces", a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

 

Ce solicită preşedintele PSD

 

"Voi cere, în cadrul ședințelor de Guvern pe care le voi conduce, să fie dusă la capăt finanțarea corectă și aducerea tehnologică la zi a Sistemului de Urmărire a Materialului Lemnos (SUMAL), repunerea în funcționare a aplicației Inspectorul Pădurii și aducerea la zi, la maxim de transparență, a Inventarului Național Forestier. Voi susține, prin mesaje publice și prin crearea unui grup de lucru coordonat la nivelul Administrației Prezidențiale, crearea și finanțarea de noi parcuri naturale, precum și creșterea suprafeței împădurite.

Soluțiile există. Este nevoie de curaj și de încăpățânare pentru a le pune în aplicare!", a transmis Viorica Dăncilă.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26