Dan Tudorache: Ajutoare pentru românii din raionul Orhei, Basarabia

Crişan Andreescu / 11 mai 2018 / 15:40 Salveaza PDF Comentarii

Dan Tudorache, primarul PSD al  Sectorului 1, vine în ajutorul acelor români din Basarabia care trăiesc la limita sărăciei. 

La inițiativa primarului Dan Tudorache, un convoi umanitar cu 12 tone de ajutoare a plecat, vineri  dimineață spre raionul Orhei, ajutoarele urmând a fi distribuite în comunitățile românești aflate în nevoie, la aziluri de bătrâni, centre de plasament și bătrânilor din sate care nu au posibilitatea de a se întreține singuri.

„Unul dintre obiectivele Primăriei Sectorului 1, care reprezintă cea mai bogată comunitate locală din România, este să facem tot ceea ce putem pentru a ajuta comunitățile românești din afara granițelor țării. Și nu ne rezumăm doar la sprijinul instituțional, la parteneriatele pe care le încheiem cu aceste comunități locale românești, ci și la acțiuni care se adresează direct oamenilor, la ajutoare pe care oamenii le simt în mod nemijlocit. Acțiunea noastră de ajutorare a oamenilor cu greutăți din raionul Orhei se înscrie exact în această sferă.

Citește si: Protocol. Sectorul 1, înfrățit cu Raionul Orhei din Republica Moldova

Este un minimum pe care îl putem face pentru ca frații noștri să simtă că le suntem aproape nu doar cu vorbe frumoase, ci și cu fapte pe măsură", afirmă primarul Sectorului 1, Dan Tudorache. La realizarea acțiunii de ajutorare a românilor din Orhei au colaborat Administrația Domeniului Public, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Centrul Cultural al Sectorului 1.

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28