Urmărește emisiunea live


D'ale Carnavalului, în premieră pe scena de la Nottara

D'ale Carnavalului de I.L. Caragiale, în regia lui Toma Enache va avea  premiera, marți seara,  la Teatrul Nottara, de la orele 19:30. 

Regizorul a propus un spectacol în care se îmbină armonios textul clasic şi spumos al lui Caragiale cu apucăturile noi de carnaval din zilele noastre. "Vrem să descoperiţi în bal, talentul, energia şi creativitatea actorilor tineri dublate de talentul, ingeniozitatea şi experienţa unor actori de marcă." a declarat Toma Enache.

Din distribuția spectacolului fac parte Constantin Cotimanis, Cătălina Mustață, Liviu Cheloiu, Gabriel Duțu, George Constantinescu.

Piesa a fost scrisă în 1885 pentru concursul organizat de Teatrul Național din Capitală, pe care autorul l-a câștigat. În acelaşi an, Titu Maiorescu publica în "Convorbiri literare" studiul „Comediile d-lui Caragiale” clarificând relația etic-estetic: „Există aceste tipuri în lumea noastră? Sunt adevărate aceste situații? Dacă sunt, atunci de la autorul dramatic trebuie să cerem numai să ni le prezinte în mod artistic, iar valoarea lor morală este afară din chestie.”

Vezi AICI trailer-ul piesei de teatru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel