EXCLUSIV  Cuvântul "Crăciun", INTERZIS? Marius Tudor, consilier PE: E inacceptabil. Slogan înţeles şi aplicat fix pe dos

Cuvântul "Crăciun", INTERZIS de Comisia Europeană? Marius Tudor, consilier în PE: E inacceptabil și diabolic. Măsuri cel puțin șocante
Cuvântul "Crăciun", INTERZIS de Comisia Europeană? Marius Tudor, consilier în PE: E inacceptabil și diabolic. Măsuri cel puțin șocante

Un document intern al Comisiei Europene privind Crăciunul a stârnit o adevărată controversă în spațiul public. Marius Tudor, consilier în PE, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre acest regulament.

Comisia Europeană ar fi recomandat evitarea folosirii termenului "Crăciun", pentru a nu fi ofensaţi cei care nu sunt creştini.  Un document intern care prevede acest lucru a fost intens discutat astăzi, stârnind o adevărată controversă. 

Potrivit documentului, ar trebui evitat cuvântul "Crăciun" în comunicarea publică, putând fi înlocuită cu sintagma "sărbătoare". Referitor la sărbători, Comisia Europeană cere 'să evităm să considerăm ca fiind de la sine înțeles că toată lumea este creștină': în loc să spunem sau să scriem 'Crăciunul este stresant', CE propune să folosim cuvintele: 'Sărbătorile sunt stresante'.

DC NEWS l-a contactat pe Marius Tudor, consilier în Parlamentul European, pentru a-l întreba ce prevede acest document și dacă într-adevăr a fost trimis angajaților Comisiei Europene. Am fost curioși să aflăm și dacă evitarea cuvântului "Crăciun" este o recomandare sau o regulă impusă.

"O Uniune a egalității, acesta este sloganul care stă la baza activității Comisiei Europene"

"O Uniune a egalității, acesta este sloganul care stă la baza activității Comisiei Europene, sloganul promovat intens de liderii europeni, în frunte cu Ursula von der Leyen. Un slogan absolut superb care și-ar putea găsi utilitatea în viața de zi cu zi a cetățenilor dacă nu ar fi înțeles și aplicat fix pe dos de cei care conduc destinele europenilor.

Câțiva oameni, numiți în funcții publice, nicidecum aleși de cetățeni, au acționat în zilele trecute conform propriilor credințe și judecăți, crezând că egalitatea între cetățeni poate funcționa doar dacă diversitatea dispare.", ne-a explicat Marius Tudor atunci când l-am întrebat de unde a apărut acest document.

Marius Tudor: O lovitură dură dată egalității și democrației europene

Marius Tudor susține că intențiile Comsiei Europene ar fi fost bune, dar că măsurile scrise în acest manual de comunicare contravin spiritului egalității promovate de executivul european.

"În ciuda intențiilor bune Comisia Europeană a dezvoltat un manual de comunicare intern cu măsuri cel puțin șocante și care contravin spiritului egalității promovate de executivul european. Printr-o abordare perfidă Comisia cerea angajaților săi să renunțe la utilizarea cuvântului Crăciun.

Sub umbrela unui limbaj incluziv, Comisia Europeană a ales să taie din temelie credința strămoșească a câtorva zeci de mii de angajați, doar pentru că unii nu îl iubesc pe Dumnezeu. Sunt destui atei pe pământ și e absolut în regulă, mulți dintre ei prin conducerea instituțiilor publice europene, fiecare e liber să creadă sau nu în divinitate, dar e inacceptabil și diabolic să interzici practicarea credinței unor oameni, doar pentru că tu, ca lider european, nu crezi în Dumnezeu. O lovitură dură dată egalității și democrației europene. Mai mult, se interzice numele sfinților Maria și Ioan și se impune folosirea cuvântului doamnă în mod generic pentru femei, fie ele domnișoare sau doamne.", a mai spus consilierul din PE.

Manualul, retras de comisarul UE pentru Egalitate

Marius Tudor ne-a spus și că în cele din urmă acest manual a fost retras de către comisarul UE pentru Egalitate pentru revizuire.


"După foarte multe controverse, Helena Dalli, comisarul UE pentru Egalitate, a anunțat, azi, retragerea manualului, menționând că documentul va fi revizuit pentru a reflecta preocupările exprimate de mai multe părți.

Discriminarea trebuie să fie combătută, egalitatea trebuie să primeze, pentru asta ne luptăm și eu și alții ca mine, la nivel european. Dar nu aceasta este abordarea, nu omogenizarea este abordarea. Suntem o societatea europeană eterogenă. Tocmai diversitatea noastră ar trebui să ne unească. Europa este prin tradiție creștină, aceasta este realitatea iar negarea realității prin acest manual de comunicare reprezintă un pericol grav la adresa egalității. Diferențele dintre cetățeni, că vorbim de etnie sau religie, de exemplu, nu trebuie să ne divizeze, ci din contră să construiască o societate deplină, europeană.", a mai declarat Marius Tudor, pentru DC NEWS.

VEZI ȘI: Ben Oni Ardelean, după un document al CE privind Crăciunul: Personal, nu știu până unde vor continua toate aceste inepții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel