Curăță fierul de călcat fără efort: tot ce ai nevoie sunt câteva pastile

Curăță fierul de călcat fără efort, tot ce ai nevoie sunt câteva pastile. Sursa foto: freepik.com
Curăță fierul de călcat fără efort, tot ce ai nevoie sunt câteva pastile. Sursa foto: freepik.com

Deseori, pe talpa fierului de călcat se acumulează mizerie. Dar o poți curăța eficient, cu câteva pastile pe care toată lumea le are în casă.

Impuritățile de pe talpa fierului de călcat apar după mai multe utilizări, deoarece la contactul cu suprafața încinsă, fibrele sintetice sau naturale din haine se topesc. 

Dacă talpa fierului de călcat nu este curățată la timp, la un moment, vei avea surpriza neplăcută ca hainele să se murdărească atunci când sunt călcate.

Plantele din curte vor crește mai repede cu acest truc genial

Curăță fierul cu câteva pastile de paracetamol. Încălzește fierul de călcat la putere maximă. Ia o pastilă de paracetamol și șterge funinginea de pe talpa fierului de călcat. Mizeria se va înmuia și va fi ușor de îndepărtat cu o cârpă. La fel se poate face si cu ajutorul tabletelor pentru mașina de spălat vase.

Nu uita să aerisești încăperea după curățarea tălpii fierului de călcat, deoarece mirosul va fi puternic. Fierul de călcat va fi perfect curat.

Aruncă aspirina efervescentă în toaletă: un truc pe care puține gospodine îl cunosc

Curăță talpa fierului de călcat cu oțet și bicarbonat de sodiu. Dacă murdăria nu ocupă o suprafață mare din talpa fierului de călcat, șterge-l cu o cârpă înmuiată în oțet alb. În cazul în care murdăria există pe toată suprafața tălpii fierului de călcat, adaugă și o linguriță de bicarbonat de sodiu în oțet. La final, șterge fierul de călcat cu o altă cârpă curată. 

Truc pentru sezonul rece: Ai nevoie de un singur ingredient și încălțămintea ta va fi impermeabilă

De asemenea, atunci când calci hainele, poți profita de această activitate pentru a le parfuma. Trebuie doar să apelezi la un turc. 

Gospodinele cu experiență adaugă câteva picături de apă de trandafiri în apa pe care o folosesc pentru fierul de călcat.

Prin urmare, atunci când vei apăsa butonul pentru abur, în timp ce calci hainele, apa de trandafiri va fi vaporizată și îți va parfuma hainele. Mai mult, această apă va parfuma și camera în care calci  hainele.

Pune cojile de portocală într-o sticlă: trucul genial cu care vei economisi bani

Iată cum să folosești trucul și care sunt dozele corecte. În primul rând, alege o apă de trandafiri cât mai naturală, fără ingrediente în plus, care ar putea duce la depuneri în interiorul fierului de călcat.

Un capac de apă de trandafiri este suficient la două pahare de apă distilată. Nu este recomandat să folosești produse care lasă reziduuri precum parfumuri, detergenți sau balsam.  Adaugă  doar câteva picături de apă de trandafiri în fierul de călcat pentru a-ți parfuma hainele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel