Plantele din curte vor crește mai repede cu acest truc genial

Plantele din curte vor crește mai repede cu acest truc genial. Sursa foto: freepik.com
Plantele din curte vor crește mai repede cu acest truc genial. Sursa foto: freepik.com

Pentru cei care au o grădină de legume este dezamăgitor să constate că animalele și dăunătorii au distrus plantele.

Din fericire, există un remediu simplu pentru a alunga acești dăunători. Trebuie să folosești folie de aluminiu. Staniolul se găsește în majoritatea bucătăriilor. Poate fi folosit în diferite moduri, dar gospodinele îl utilizează pentru conservarea optimă a alimentelor.

Cu toate acestea, puține gospodine știu că același obiect poate fi folosit și în grădină. Folia de aluminiu poate fi folosită eficient atât pentru răsadurile tinere, cât și pentru plantele mature.

Tehnica este foarte simplă. Se ia un vas și se acoperă fundul cu o foaie suficient de mare de aluminiu. Odată ce fundul ghiveciului este acoperit, pune pământ și plantează semințele.

Apa de portocale, benefică pentru orhidee: cum să faci un îngrășământ pentru flori luxuriante

Acest truc reține eficient căldura, ceea ce favorizează dezvoltarea semințelor în pământ. Prin urmare, vei observa o creștere mai rapidă a  răsadurilor.

Plasarea unor bucăți de folie de aluminiu lângă plantele pe care dorești să le protejezi va crea reflexii luminoase, care vor speria animale. Pur și simplu atârnă o bucată de folie de aluminiu în apropierea zonei pe care vrei să o protejezi de animale.

De obicei, păsările se sperie de lucrurile strălucitoare și zgomotoase. Dacă ai pomi fructiferi în grădină, este ușor să-i protejați, legând benzi înguste de folie de aluminiu de ramuri. De asemenea, poți desena ochi înfricoșători pe staniol, folosind un marker pentru a descuraja păsările să se apropie de copaci.

Adaugă acest produs în ghivecele cu mușcate și plantele vor înflori magnific

Pentru a preveni ca animalele mici să atace semințele pe care tocmai le-ai semănat în grădină, este eficient să acoperi ghivecele cu folie de aluminiu. Folosind același principiu al luminii reflectate, trucul va ține răzătoarele departe și va proteja grădina.

Pentru a proteja pomii fructiferi, acoperă trunchiurile cu folie de aluminiu. Fructele și crenguțele tinere  vor fi protejate de rozătoare. Pur și simplu, înfășoară staniol în jurul trunchiului, apoi fixează-l cu ață. Bilele de folie de aluminiu, agățate în grădină, reflectă lumina care sperie veverițele și iepurii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel