Truc pentru sezonul rece: Ai nevoie de un singur ingredient și încălțămintea ta va fi impermeabilă

Truc pentru sezonul rece. Ai nevoie de un singur ingredient și încălțămintea ta va fi impermeabilă. Sursa foto: freepik.com
Truc pentru sezonul rece. Ai nevoie de un singur ingredient și încălțămintea ta va fi impermeabilă. Sursa foto: freepik.com

În sezonul rece, este întotdeauna neplăcut, când încălțămintea se udă. Dar există o modalitate elementară de a face pantofii impermeabili acasă.

Când plouă și este noroi, este foarte ușor să-ți strici încălțămintea preferată. Cel mai simplu mod de a face pantofii impermeabili este să cumperi un spray special, dar îți poți proteja pantofii de umezeală cu unele ingrediente din cămară.

Pentru a-ți face încălțămintea impermeabilă, vei avea nevoie de o lumânare de ceară sau parafină și un uscător de păr obișnuit.

Ceara trebuie aplicată într-un strat dens pe întreaga suprafață a pantofului, acordând o atenție deosebită cusăturilor și joncțiunilor părților individuale. Apoi încălzește pantofii cu un uscător de păr. Ceara va începe să se topească, umplând toți porii și găurile mici prin care poate intra apa.

De ce trebuie să pui staniol în pantofi? Un truc mai puțin cunoscut, care îți face viața ușoară

Ai nevoie de o lumânare de ceară, deoarece lumânările albe nu vor funcționa.

Nu-ți fie teamă că, după frecarea pantofilor cu parafină sau ceară, va apărea o placă pe pantofi. Aceasta se va topi și va fi absorbită după încălzire, iar pantofii vor reveni la culoarea inițială.

Pentru a te asigura că pantofii tăi vor fi în siguranță, înainte de a folosi ceara, poți folosi o pereche veche de pantofi.  Cu acest truc, îți vei putea prelucra nu doar încălțămintea de piele, cu și pe cea din materiale textile. 

Apropo, pentru prevenire, chiar și pe vreme uscată, aplică pe pantofi ulei de ricin, ulei de in sau grăsime solidă. În acest caz, trebuie să procesezi cu atenție îmbinările, cusăturile, găurile pentru șireturi și zona din jurul fermoarelor.

De ce gospodinele pun săpun în dulapul cu haine. Rezultatul depășește toate așteptările

Desigur, încerci să fii cât mai atent și să eviți toate bălțile. Cu toate acestea, este aproape imposibil să le eviți complet, mai ales când plouă.

Prin urmare, este mai bine să previi umiditatea să-ți pregătești în avans încălțămintea. Pentru a-ți proteja încălțămintea de apă, poți face o substanță hidrofugă chiar acasă.

Amestecă o linguriță de ulei ricin cu ulei de in și cu o linguriță de parafină rasă. Se amestecă totul, apoi se topește într-o baie de apă. Când amestecul s-a răcit puțin, aplică-l pe suprafața pantofilor. Metoda este potrivită pentru produsele din piele.

Niciun îngrășământ nu poate înlocui permanganatul de potasiu: cum să uzi plantele de interior cu acest lichid

Acest amestec se va usca complet după 7-8 ore. Prin urmare, este mai bine să faci procedura noaptea, iar dimineața pantofii vor fi pregătiți pentru orice teste cu apă.

Pe lângă remediile populare, poți achiziționa și diverse tipuri de spray-uri hidrofuge din magazine.  Unul dintre avantajele lor este că se absorb foarte repede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel