EXCLUSIV  Cum vor să dea Alex Coita și Ilan Laufer LOVITURA în politică

Alex Coita
Alex Coita

Proiectul de țară anunțat de Alex Coita este axat pe mai multe direcții concrete.

Alex Coita a dezvăluit denumirea și sigla formațiunii politice pe care o înființează alături de Ilan Laufer. „Se numește Platforma Social Liberală. Sună ca o platformă. Este o platformă de idei și proiecte. Veți afla mai multe săptămâna viitoare la Cluj. Vom veni cu un proiect de țară", a spus Alex Coita, joi, la România TV.

Alex Coita a oferit informații în exclusivitate pentru DCNews privind proiectul de țară la care a făcut referire: „România nu are astăzi un astfel de proiect. Este un lucru pe care românii îl așteaptă de cinci ani de zile și fără de care nu putem să facem saltul către zona statelor bogate, spre care aspirăm. Întrebarea la care actuala clasă politică nu a răspuns, și pe care noi dorim să o abordăm, este cum să depășim nivelul de stat periferic, cum să devenim un pol de democrație și de prosperitate pentru regiunea noastră, dar și la nivelul UE în ansamblu.”

Proiect de țară, direcții concrete abordate urgent

 

Proiectul de țară va include mai multe direcții. „Prima o constituie evitarea unei situații economice de criză. Este esențial să acționăm cu responsabilitate și competență pentru a nu scăpa de sub control finanțele țării, cursul de schimb și ratele românilor la bănci. Nu vrem ca românii să intre împovărați în sărbători și, mai mult, nu dorim să avem o nouă perioadă de austeritate.

A doua direcție o constituie Diaspora, care este parte integrantă a națiunii române și de care avem nevoie de un proiect național pentru a ne putea reîntregi și a putea valorifica imensul potențial uman al celor plecați în străinătate. Diaspora este parte integrantă a țării, sunt milioane de oameni cărora trebuie să le creăm condițiile pentru a reveni în țară și pentru a contribui la dezvoltarea și prosperitatea României. Emigrația este o criză națională și trebuie luate măsuri urgente pentru a începe procesul de repatriere și reintegrare a românilor plecați.

Alte proiecte vor viza renașterea capitalului românesc, în paralel cu renegocierea pactului cu investitorii strategici pentru a oferi beneficii mai mari ambelor părți. România trebuie să treacă în categoria țărilor dezvoltate, iar pentru asta avem nevoie atât de un capital autohton solid, cât și de investitori străini care să gândească pe termen lung și să contribuie la dezvoltarea durabilă a țării.

Un alt proiect se referă la rezolvarea problemei sărăciei în România. Resursele acestei țări trebuie să ajungă pentru toți românii. În urma consultării românilor din țară si din străinătate, am ajuns la convingerea că bunăstarea românilor nu se poate negocia. România va fi o țară dezvoltată atunci când vom putea asigura oricui un venit minim de 1.000 de euro. Ne vom lupta ca acest prag să fie atins până în anul 2030.

Nu în ultimul rând, vom milita pentru un stat de drept modern, care să se sprijine pe instituții solide și cu adevărat independente. Obiectivul principal al statului de drept trebuie să fie garantarea libertăților și protejarea fiecărui cetățean, în egală măsură, fără favoritisme, fără abuzuri", a declarat Alex Coita pentru DCNews.

 

(w670) FOTO: Capt

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy