Cum scapi de mirosul din chiuvetă. Trei trucuri eficiente

Cum scapi de mirosul din chiuvetă. Trei trucuri eficiente / Foto: Pexels
Cum scapi de mirosul din chiuvetă. Trei trucuri eficiente / Foto: Pexels

Află în articol cum poți scăpa de mirosul din chiuvetă.

Cu toată utilitatea lor, chiuvetele au un dezavantaj major: uneori miros. Pentru a oferi chiuvetei tale o curățare eficientă nu este suficient să o spălați cu un jet de apă și să îndepărtați resturile de mâncare. Pot rămâne particulele de alimente care vor putrezi și vor acumula bacterii, iar asta poate provoca apariția unui miros îngrozitor, scrie cnet.com.

Lămâile fac totul să miroasă proaspăt


Lămâile sunt grozave de folosit pentru a curăța aproape orice în bucătărie. Pentru  scăpa de mirosul din chiuvetă, luați o lămâie apoi tăiați-o felii. Încercați să eliminați semințele, dacă este posibil. Apoi, porniți apa rece și puneți feliile de lămâie în gura de scurgere.  Mirosul va dispărea. Dacă nu ați folosit toate feliile de lămâie, păstrați resturile pentru data viitoare.

Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt foarte eficiente atunci când sunt combinate. Începeți prin a turna o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în gura de scurgere a chiuvetei. Lăsați-l să stea timp de 30 de minute pentru a-i lăsa timp să absoarbă mirosul. Apoi, turnați o cană de oțet și lăsați-l să-și facă magia timp de aproximativ cinci până la 10 minute. În cele din urmă, clătiți cu apă rece.

Curățați clapeta de cauciuc 


Te-ai întrebat vreodată care este chestia din cauciuc care se află în scurgerea chiuvetei? Este acolo pentru a ajuta la prevenirea blocării alimentelor mai mari. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că este un loc în care se adună bacterii, deoarece alimentele pot și se vor lipi dedesubt.

Cum poți curăța ceea ce nu vezi? Din fericire, unele dintre clapete sunt detașabile și le puteți înmuia în detergent de vase și apă sau le puteți trece prin mașina de spălat vase. Dacă nu o poți scoate, încearcă să o cureți cu o periuță de dinți și săpun de vase. Trageți ușor fiecare clapă în sus una câte una și spălați-o bine. Voila! Bucătăria ta ar trebui să revină la mirosul proaspăt în cel mai scurt timp. Repetați aceste trucuri o dată pe săptămână. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel