Cum să faci detergent pentru vase din mijloace improvizate: gospodinele cu experiență au împărtășit rețeta

Cum să faci detergent pentru vase din mijloace improvizate: gospodinele cu experiență au împărtășit rețeta. Sursa - pixabay.com
Cum să faci detergent pentru vase din mijloace improvizate: gospodinele cu experiență au împărtășit rețeta. Sursa - pixabay.com

Pentru a spăla vasele de grăsime, murdărie și resturi alimentare, multe gospodine folosesc gelurile obișnuite din comerț.

Dar compoziția unor astfel de geluri nu este întotdeauna sigură și ecologică. În astfel de cazuri, gospodinele cu experiență încep să-și pregătească propriile geluri de spălat vase. Cu abordarea corectă, puteți pregăti un produs perfect care va funcționa la fel de bine ca cele din magazine.

Ai nevoie de un recipient în care intenționați să depozitezi gelul pentru spălat vasele. Mai întâi, ia o bucată de săpun de rufe și dă-l prin răzătoare. Dizolvă fulgii de spun în apă. Apa trebuie pusă la fiert. 

Baia va străluci ca după reparație: aplică acest amestec pe gresie

Se toarnă produsul fierbinte în recipientul pregătit anterior. Adaugă sucul stors dintr-o jumătate de lămâie, 25 de grame de glicerină și o lingură mare de vodcă. Amestecă bine.

După ce compoziția este la temperatura camerei, produsul poate fi folosit în scopul propus. Cu acest detergent poți curăța eficient și cele mai murdare vase. În plus, un astfel de gel va fi păstrat perfect.

 

O monedă este soluția genială cu care puteți rezolva o problemă legată de cuptor. Nimeni nu s-a gândit la asta

Este incontestabil: mâncarea gătită în cuptor este foarte gustoasă. Cu toate acestea, stropii de grăsime, zeama scursă sau alte alimente arse pot fi greu de îndepărtat. Din fericire, nu va trebui să frecați ore întregi cuptorul. Într-adevăr, un simplu obiect de zi cu zi vă  permite să curățați eficient cuptorul, făcându-l ca nou.

Curățarea temeinică a cuptorului este una dintre treburile casnice, pe care o tot  amânăm. Dar situația  este pe cale să se schimbe, datorită acestui obiect banal.  Care este acest obiect care va curăța eficient placa cuptorului?

Ritualul magic pentru arborele banilor: îți va aduce mai mulți bani în casă și vei avea stabilitate financiară

Majoritatea gospodinelor se tem de această sarcină. De fapt, curățarea cuptorului este un adevărat coșmar pentru unele gospodine, deoarece necesită mult timp și efort. Cu toate acestea, pentru a vă ușura această sarcină, există un truc pe cât de simplu, pe atât de eficient, care constă în folosirea unei monede pentru a curăța cuptorul de grăsime arsă.

Iată cum se face, pas cu pas

Pentru a curăța tava cuptorului de grăsimea arsă cu o monedă, trebuie doar să urmați acești pași. Puneți câteva picături de detergent lichid de spălat vase pe tava cuptorului și freacă cu un burete de bucătărie, așa cum faceți ca de obicei. După ce ați îndepărtat cea mai mare parte a stratului ars, vă puteți concentra acum asupra celor mai încăpățânate pete de grăsime arsă.

Frecați ușor petele cu o monedă până când acestea dispar. Aveți grija să nu deteriorați tava, de aceea nu apăsați prea tare moneda. Ultimul pas, este să spălați din nou tava cu detergent lichid pentru vase, apoi clătiți-o și uscați-o cu un prosop curat de bucătărie.

De acum înainte, nu va mai fi nevoie să folosiți substanțe chimice pentru a curăța cuptorul. Pe lângă faptul că conțin substanțe toxice, aceste produse sunt extrem de scumpe. Datorită unei simple monede, veți putea obține un rezultat satisfăcător, economisind timp și energie.

 

Cum să degresați recipientele de ulei: trucul bunicii care funcționează cu adevărat

Toate urmele de grăsime din recipientele de ulei pot fi ușor eliminate, astfel încât să le poți reutiliza în siguranță. Recipientele din sticlă sunt foarte utile și pot fi refolosite, după ce uleiul din interior s-a  terminat. După ce le curățați puteți turna în ele vin, oțet sau ulei de măsline. În orice caz, igiena acestor sticle este esențială.

În primul rând, este necesar să umpleți sticlele cu apă foarte fierbinte, astfel încât majoritatea moleculelor de ulei să se desprindă de pe pereți și să se ridice la suprafața apei. Pentru o acțiune mai eficientă, puteți adăuga câteva linguri de bicarbonat de sodiu în apa clocotită, o substanță cunoscută pentru proprietățile sale de degresare și neutralizarea mirosurilor.

Curăță mașina de spălat vase în 3 pași: la revedere mirosuri neplăcute

După ce lăsați soluția să acționeze câteva ore, puteți continua cu curățarea propriu-zisă. Reumpleți sticla cu apă foarte fierbinte până la jumătate, apoi adăugați câteva picături de detergent de vase.

Pentru a vă asigura că soluția de apă și detergent funcționează corect, închideți sticla cu un dop și agitați-o puternic: detergentul, în contact cu apa, va produce spumă și va degresa sticla pătată cu ulei. Lăsați soluția să acționeze aproximativ o oră, înainte de a goli și clăti sticla.

Nu aruncați frunzele și tulpina conopidei: folosiți-le pentru a pregăti un risotto cu cacao, senzațional de bun

Dacă mai există halouri de grăsime în interiorul sticlei, puteți recurge la un  truc vechi natural și foarte eficient: orezul. De fapt, orezul este capabil să absoarbă ultimele urme de grăsime rămase, făcând sticlele să strălucească.

Doar adăugați o mână de orez, împreună cu apa și puțin detergent și agitați-l în interiorul sticlei. Ulterior, folosiți o strecurătoare pentru a-l filtra și a-l arunca în coșul de gunoi, fără a risca ca orezul să ajungă în scurgerea chiuvetei și creeze un blocaj. Acum trebuie doar să clătiți sticla pentru ultima dată și să o lăsați să se usuce natural înainte de a o folosi din nou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel