Cum să bei cafeaua pentru gust. SFATURI de la un barista

Cafea
Cafea

Un preparator de cafea a clarificat în exclusivitate la microfonul DCNews cum se bea cafeaua pentru a-i pune în valoare cel mai bine gustul și aroma.

Cătălin Graure, barista din București, a explicat la interviurile DCNews că „o cafea bună îți excită papilele gustative. O bei și pentru gust, nu numai pentru efect”, comparând cafeaua cu vinurile.

Prima regulă: fără zahăr!

Cunoscutul preparator de cafea afirmă că pentru a-i savura cu adevărat aroma, ea trebuie băută fără zahăr. Mai mult, înainte de a bea cafeaua, trebuie îndepărtat orice alt gust preexistent, lichidul neutru fiind banala apă plată.

Cafeaua trebuie sorbită

„Trebuie băută apă întâi, o gură sau două de apă, apoi când savurăm un espresso, să simțim toate gusturile, sorbim espresso, să tragem și aer, pentru ca gustul de cafea să ajungă cât mai mult în spatele limbii și în cerul gurii, pentru că într-un fel simțim în vârful limbii și altfel în spatele limbii”, afirmă specialistul care ocazional face câte un „coffee trip” prin cafenelele din București.

Cătălin Graure i-a sfătuit pe adevărații pasionați de cafea să nu cumpere niciodată cafea măcinată, ci întotdeauna boabe pe care să și le macine singuri, deoarece investiția într-un grinder (râșniță) este minimă în raport cu beneficiile pe care le aduce în materie de puritate a gustului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel