Cum găteşti sarmale sănătoase pe gustul nutriționiștilor

Rodica Mitu / 08 noi 2019 / 08:34 Salveaza PDF Comentarii
Sarmale
Sarmale

Sarmalele sunt și pe gustul nutriționiștilor.

„Cu ce credeți că am fost rasfățată la masa de seară? Cu sarmale, preparatul tradițional nelipsit pe mesele românilor, mai ales la sărbători. M-am bucurat, pentru ca vroiam să vă laud sarmalele, dar nu m-am încumetat să mă apuc eu să le gătesc. Pe cât sunt de labirioase de preparat, pe atat sunt de gustoase si sănătoase. Bineînțeles, cu condiția să alegem carne slabă pentru tocat (pulpă) si sa le fierbem în borș/zeamă de varză/suc de roșii, nu în ulei.

Ce sunt sarmalele? Un amestec de carne tocata, varză și orez, totul fiert. Deci mega-sanatos, mega-dietetic, mega-sățios.

Și dacă mai lăudăm si efectul probiotic al verzei murate și accelerarea metabolismului adusă de un ardei iute, îmi veți da dreptate când spun: ca sarmalele, mai rar mâncare pe placul mesenilor, dar și al nutriționiștilor”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27