Cum evităm certurile la masa de Crăciun. "Suntem mai divizaţi decât am fost vreodată în istorie"

Masa de Crăciun
Masa de Crăciun

Laura Dragomir, specialist în comunicare, a explicat cum putem evita certurile la masa de Crăciun, în contextul actual. 

„Ca să avem o conversație sănătoasă, nu doar în acest context, dar cu atât mai mult în contextul sărbătorilor, să ne amintim de sfatul lui Henry Higgins din My Fair Lady, care spune: limitează-te la vreme și la sănătate. Doar că acum, cu schimbările climatice, cu cele politice, cu pandemia, cu vaccinarea, nici aceste subiecte pare că nu mai sunt sigure și aproape orice conversație poate degenera în ceartă, iar oamenii nu mai vorbesc unii cu alții, pentru că au convingeri diferite”, a spus Laura Dragomir, specialistă în comunicare.

„Studiile arată că suntem mult mai polarizați și mai divizați decât am fost vreodată în istorie. Compromisul este puțin probabil, deși îl recomand și recomand să ne ascultăm între noi. O conversație necesită echilibru între a vorbi și a asculta, iar competența conversațională este - se pare, în ziua de azi - una dintre cele mai neglijate activități”, a completat ea.

Ghid pentru conversaţii constructive 

 

„În primul rând să-i ascultăm pe ceilalți, pentru că ascultarea adevărată înseamnă să lăsăm egoul deoparte și câteodată chiar și opiniile personale. simțind această acceptare, celălalt devine mult mai deschis. Să ne amintim că orice persoane pe care o întâlnim știe ceva ce noi nu știm. Să ascultăm și să înțelegem, nu să dăm replica. Un prim pas pentru o conversație reușită este să ascultăm. Ar mai fi să renunțăm la atitudinea de superioritate. Experții sunt plictisitori, ei urăsc orice nu este în concordanță cu convingerile lor. Să abordăm toate conversațiile de la premisa că avem ce învăța de la celălalt. În al treilea rând: să nu pretindem ce simte celălalt, să nu ne comparăm experiențele noastre cu ale lui; experiențele sunt unice. Întrebările sincere primesc răspunsuri interesante - încurajez întrebările care nasc conversații sau se nasc din conversații și să le alungăm pe cele prestabilite. Așa se naște o conversație reală”, a explicat specialista în comunicare.

„Ar mai fi să evităm cuvântul dar - nu sinonimul lui cadou - ci acel cuvânt care șterge, anulează ce am spus pozitiv mai devreme. Să-l înlocuim cu părerea mea este că... și astfel conversația continuă într-o notă constructivă”, a subliniat Laura Dragomir, conform DIgi24

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel