CSM cere acordul SRI să publice protocolul

SRI
SRI

Codruţ Olaru, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat că CSM a trimis către SRI o cerere de declasificare a protocolului încheiat în 2012 şi că, imediat ce va veni acceptul de la principalul serviciu secret, documentul va fi publicat pe site-ul instituţiei.

Desecretizarea protocolului de colaborare, semnat în 2009, dintre Ministerul Public, condus în acel moment de Laura Codruţa Kovesi, şi Serviciul Român de Informaţii (SRI), condus în acel moment de George Maior, pare să fii deschis o adevărată cutie a Pandorei în ceea ce priveşte acest tip de înţelegeri secrete.

[citeste si]

Codruţ Olaru, vicepreşedintele al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a declarat pentru Evenimentul Zilei că decizia de declasificare a protocolului cu SRI a fost luată în şedinţa CSM din data de 4 aprilie şi că au fost demarate acţiunile pentru ca actul să poată deveni public.

Acceptul pentru această declasificare

"După ce am luat decizia de declasificare am trimis către celălalt semnatar al protocolului, Serviciul Român de Informaţii, o solicitare în acest sens. Ei trebuie să îşi dea acceptul pentru această declasificare. După ce primim acceptul de la SRI, protocolul va fi publicat pe site-ul CSM", a declarat pentru EVZ Codruț Olaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel