CSM-Victor Ponta-Lukoil. Ilie Sârbu: Să fim serioși, tremură procurorii prin birouri?

Liderul senatorilor PSD Ilie Sârbu a reacționat dur după ce CSM s-a sesizat cu privire la declarațiile premierului Victor Ponta despre dosarul deschis companiei Lukoil. 

Senatorul PSD Ilie Sârbu spune că "doar la noi s-a creat acum această impresie, că orice declaraţie care vine în contradicţie cu o decizie a justiţiei influenţează justiţia. Cum s-o influenţeze? Procurorul îşi ia decizia lui, pe baza documentelor pe care le are el, pe baza investigaţiilor, pe baza sesizărilor. Ce l-ar deranja dacă eu sau dvs., presa, indiferent cine ar comenta o anumită decizie? Nu se duce peste el în birou, nu-l agresează. S-a speriat aşa de rău procurorul, s-a întâmplat ceva? Din contră, am văzut că instanţa a ridicat sechestrul şi compania a început să meargă, decât să lase pe stradă trei mii de oameni şi în lanţ cred că mai mulţi, a luat această decizie, dar tot pe baza unor documente care se află la dosar. Dar e problema justiţiei să-şi facă datoria şi noi comentăm mai puţin aceste decizii", potrivit RFI

Procurorii se uită la televizor sau la dosar?

Întrebat dacă personal, crede că magistraţii au fost timoraţi de afirmaţiile premierului Victor Ponta în privinţa Lukoil, Ilie Sârbu a răspuns: "Haideţi să fim serioşi, exact cum au fost timoraţi de Radu Mazăre! Cădem într-o altă extremă, adică procurorii stau acum în birou şi tremură că nu ştiu cine iese pe televizor şi zice ceva. Păi, ei se uită la televizor sau se uită în dosar? Pentru ei nu trebuie să existe televiziune şi politicieni, pentru ei trebuie să existe legea, dosarul, probatoriul, probele şi decizia (...). Chiar suntem copii de grădiniţă să credem că tremură procurorii prin birouri că a zis premierul sau nu ştiu care politician?".

Klaus Iohannis revine. Cum explică anunțul despre retragere

CSM s-a sesizat în privinţa declaraţiilor premierului legate de dosarul Lukoil şi de sechestrul pus asupra unor bunuri ale companiei. Victor Ponta a declarat luni despre dosarul Lukoil că procurorul este suveran şi independent în cercetarea cazului, însă Guvernul speră într-o soluţie legală, care să permită sancţionarea persoanelor vinovate şi recuperarea prejudiciului, dar şi continuarea normală a activităţii şi plata salariilor către angajaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel