Croaţia. Un turist italian a murit intoxicat cu gaze de eşapament de la motorul unui vapor

Un turist italian a murit şi doi copii sunt în stare gravă după ce au fost intoxicaţi cu gaze de eşapament de la motorul vaporului de agrement pe care se aflau, a informat joi poliţia, citată de AFP. 

Alte trei persoane care făceau parte din acelaşi grup de turişti italieni aflaţi la bordul vaporului au fost la rândul lor intoxicate, dar mai puţin grav. Căpitanul ambarcaţiunii a raportat decesul unuia dintre pasageri, un bărbat de 57 de ani, după ce a acostat marţi în portul insulei Hvar, din Marea Adriatică.

Potrivit presei croate, victima este un om de afaceri italian, Eugenio Vinci, aflat în vacanţă pe coasta croată alături de familie şi de prieteni. Alte cinci persoane, printre care doi copii cu vârste de 11 şi, respectiv, 5 ani au fost transportate cu elicopterul la un spital din Split.

'Fata şi băiatul sunt la terapie intensivă, vieţile lor fiind în pericol', a declarat medicul Branka Polic, adăugând că este dificil să ofere un prognostic vital. Într-un comunicat dat miercuri seara, poliţia a anunţat arestarea proprietarului şi a căpitanului vaporului, cu vârste de 23 şi, respectiv, 27 de ani, ambii cetăţeni croaţi. Se crede că cei doi bărbaţi au instalat, cu cinci zile înainte de accident, un motor pe benzină în sala de motoare a vaporului 'care încălcă instrucţiunile tehnice privind siguranţa ambarcaţiunii', potrivit comunicatului poliţiei.

Gazele de eşapament de la motor s-au răspândit în cabinele pasagerilor şi au provocat intoxicarea acestora, a completat sursa. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi bărbaţi se vor confrunta cu pedepse de până la opt ani de închisoare, potrivit cotidianului Jutarnji List. Croaţia a primit 18,7 milioane de turişti în 2018, dintre care 1,1 milioane au fost italieni, potrivit statisticilor oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel