EXCLUSIV  Criza mondială a afectat și cafeaua. Radu Savopol (5 To Go): Încercăm să estompăm cât mai mult lipsa asta și să găsim soluții alternative

Radu Savopol / Captură DCNewsTV
Radu Savopol / Captură DCNewsTV

Radu Savopol, CEO '5 To Go', a vorbit la emisiunea 'Interviuri care inspiră' de la DCNewsTV, moderată de Claudia Țapardel, despre 'criza mondială de diverse materii prime'.

Invitat la emisiunea 'Interviuri care inspiră' de la DCNewsTV, moderată de Claudia Țapardel, Radu Savopol, CEO '5 To Go', a dezvăluit că în prezent mai multe industrii, printre care și HoReCa, se confruntă cu o 'criză mondială de diverse materii prime'. 

'Încercăm să lucrăm direct cu fabricile'

În încercarea de a rezolva problema, Radu Savopol călătorește pentru a încheia contracte direct cu fabricile. 

'În perioada aceasta călătorim mult pentru a avea contracte direct cu fabricile pentru că este o criză mondială de diverse materii prime. Nu numai în industria HoReCa. Încercăm să scurtăm un pic circuitul și să lucrăm direct cu fabricile.', a spus Radu Savopol la DCNewsTV. 

De asemenea, el a spus că 'ce se întâmplă nu e OK, dar nu este vina noastră că lipsește un produs...'

'Sunt produse care lipsesc în lanțuri internaționale ce n-au avut niciodată lipsă un produs, iar acum au șapte-opt-zece produse lipsă.', a completat el. 

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Radu Savopol, fondator "5 to go", cel mai mare sacrificiu pentru succes: Nu ai cum altfel

Radu Savopol spune că este o problemă și cu producția 

'Este o lipsă de materie primă, dar și de producție.', a mai spus Radu Savopol, explicând că, 'a fost o repornire bruscă a tuturor motoarelor. A fost în lanț. Mulți au mers cu producție redusă, cu personal redus și deodată, când a repornit, nu s-a făcut față.'

Industria HoReCa se confruntă și cu 'scumpiri pe carton, pe plastic, pe orice'.

'E foarte greu. Acum încercăm să estompăm cât mai mult lipsa asta și să găsim soluții alternative care să ne facă să depășim momentul. Poate peste câteva luni se va diminua criza, dar momentan e foarte greu.', a conchis Savopol. 

Radu Savopol a dezvăluit la DCNewsTV povestea cu aromă de cafea a unui start-up românesc care s-a transformat în 5-6 ani într-un business de succes la nivel național și care urmează să se extindă și pe plan internațional.

Viziune, disciplină, empatie sunt trăsăturile caracteristice ale unui antreprenor care, de la o investiție de aproximativ 12.000 de Euro, a ajuns în acest an la o cifră de afaceri estimată de aproximativ 10-12 milioane de Euro. Totodată, de la o primă cafenea “5 to go” în Piața Lahovari, la o rețea de peste 220 de cafenele în toată țara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel