Scrisoare AUR. Daniel Cristea-Enache, text pe care ar trebui să-l poată înțelege și Șoșoacă: Vă explic de ce sunteți niște dușmani ai românilor

Criticul literar Daniel Cristea-Enache a explicat de ce consieră că politicienii din AUR sunt dușmani ai poporului.
Criticul literar Daniel Cristea-Enache a explicat de ce consieră că politicienii din AUR sunt dușmani ai poporului.

Criticul literar Daniel Cristea-Enache a explicat de ce consieră că politicienii din AUR sunt dușmani ai poporului.

Daniel Cristea-Enache s-a aflat printre semnatarii scrisorii deschise adresate liderilor partidelor coaliției de guvernare prin care se cerea acestora să înceteze orice contact cu reprezentanții AUR. Semnatarii apelului susțineau că deschiderea către dialog pe care au manifestat-o în ultimele săptămâni miniștrii Educației, Justiției și Sănătății cu AUR este "scandaloasă și inadmisibilă".

Daniel Cristea-Enache, unul dintre semnatari, a explicat de ce consideră partidul AUR un adevărat pericol pentru România.

”Doamnă Diana Șoșoacă,
Domnule George Simion,
Domnule Sorin Lavric,

Într-o postare publică de pe pagina oficială a partidului AUR, pe care îl reprezentați, v-ați referit la semnatarii scrisorii semnate de mai mulți intelectuali ca fiind niște “dușmani ai românilor”.


Cum am semnat și eu scrisoarea respectivă, v-aș fi îndatorat dacă ați explica în ce fel și prin ce anume sunt eu un dușman al românilor.


Înainte de aceasta, însă, vă rog să-mi permiteți să vă explic de ce sunteți Dvs. niște dușmani ai românilor.


1. Prin pozițiile Dvs. publice împotriva partidului minorității maghiare, pe care l-ați dorit exclus din viața politică românească, ați devenit contestatarii dreptului cetățenilor români de etnie maghiară de a vota partidul în care cred ei. Cetățenii români de etnie maghiară au dreptul de a vota cu cine doresc ei. Fiindcă ați dorit să le interziceți acest drept, ați devenit de facto dușmanii cetățenilor români de etnie maghiară care doresc să voteze UDMR. Cum ei sunt cetățeni români, iată că Dvs. sunteți dușmanii unor cetățeni români.


2. Prin pozițiile Dvs. publice în favoarea nerespectării distanței sociale și a încălcării obligației de a purta mască pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului, sunteți responsabili moral de încălcarea regulilor și procedurilor în vigoare de către toți susținătorii Dvs. convocați la mitingurile AUR. Vă considerați deasupra regulilor valabile pentru toți și deasupra Coronavirusului care a făcut sute de mii de victime în întreaga lume. Responsabilitatea Dvs. pentru confuzia susținătorilor AUR în ceea ce privește Coronavirusul nu poate fi negată. Le-ați pus și le puneți în pericol sănătatea, încurajându-i să nu respecte distanțarea socială, convocându-i la mitinguri și proteste AUR, intoxicându-i cu teoriile Dvs. conspiraționiste și aberante. Sunteți deci dușmanii siguranței propriilor Dvs. susținători, ai acelora dintre ei care se uită în gura Dvs. și ajung să creadă că acest Coronavirus e o conspirație. Cum susținătorii Dvs. intoxicați de către Dvs. sunt cetățeni români, iată în ce fel Dvs. trei sunteți - încă o dată - dușmanii unor români.


3. În al treilea și ultimul rând, partidul constituit și condus de Dvs. dăunează imaginii României în Europa, din simplul motiv că e un partid iliberal, extremist și naționalist. Faceți rău nu numai susținătorilor Dvs. și nu numai cetățenilor românilor de etnie maghiară, ci României în întregul ei, reeditând formula politică extremistă a partidului România Mare și a mișcării politice legionare din epoca interbelică. Nu sunteți numai ridicoli și amatori în orice domeniu cu excepția aceluia al tupeului agresiv; sunteți o pată pe obrazul României democratice, o daună adusă imaginii României în Uniunea Europeană și o rușine pentru orice cetățean român obligat să vă asculte discursurile. Dăunând imaginii României democratice, sunteți dușmanii cetățenilor români cărora intrarea României în Uniunea Europeană le-a adus locuri de muncă. Sunteți de facto dușmanii diasporei noastre ale cărei interese pretindeți că le apărați. Iată-vă, pentru a treia oară, dușmanii românilor.

Cu mulțumiri pentru răbdarea de a fi parcurs această postare, v-aș rămâne îndatorat, doamnă Șoșoacă, domnule Simion, domnule Lavric, să explicați și Dvs. de ce și prin ce anume sunt eu un dușman al românilor”, a scris criticul literar pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel