Cristoiu, zguduit de vestea morții lui Horia Alexandrescu: Eu n-am prieteni

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Ion Cristoiu îşi exprimă amărăciunea că jurnalistul Horia Alexandrescu a murit şi nu a apucat să-şi scrie memoriile despre lumea în care a trăit, aşa cum a văzut-o el.

„A murit Horia Alexandrescu! Vestea am primit-o de dimineaţă (n.r. luni, 20 septembrie), pe telefon, în timp ce mă pregăteam de plecare spre marginea Heidelbergului, pentru a vedea, însoţit de ciceronele Dan Petriţa, român stabilit în Germania, orăşelul pe care l-a constituit până în 2013 Baza militară americană de 30.000 de inşi, celebră în toată Europa. Cu clădirile care au alcătuit baza nemţii fac ceea ce ştiu ei mai bine: Dărâmă şi construiesc altceva în loc. Ceva mult mai modern decât construcţiile anterioare.

Vestea despre Horia Alexandrescu m-a descumpănit.

Şi nu numai pentru că, dintre mulţi confraţi, Horia Alexandrescu a fost printre cei mai apropiaţi, fără a fi prieteni, deoarece eu n-am prieteni (cu ceva timp în urmă, a început colaborarea la cristoiublog.ro cu o rubrică de sport Tabela de marcaj, iar eu, la schimb, am participat la câteva emisiuni Cafeneaua politică, făcute de Horia Alexandrescu la tv), dar şi pentru că nu mă aşteptam la aşa ceva. A fost cel puţin pentru mine o veste despre ceea ce se numeşte o moarte fulgerătoare, atât de neaşteptată încât, poate şi pentru că fiind în străinătate, nici acum nu cred că nu trăieşte şi că nu voi primi un telefon de la el pentru a-mi spune că mi-a trimis tableta. De fapt ca să fiu sincer, nu ştiu de ce a murit, se zvoneşte că de cancer la plămâni, dar dacă e aşa, ar fi trebuit să ne spună, sau cel puţin să se plângă”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său. 

„Rolul său în Istoria presei postdecembriste e cel de părinte fondator al presei democratice mai ales prin disponibilitatea sa de a descoperi şi lansa tineri gazetari, iviţi în postdecembrism. Mulţi dintre cei care sunt azi gazetari de prestigiu s-au format la şcoala Cronicii Române. Lansarea de tineri gazetari ţine de o notă aparte a personalităţii lui Horia Alexandrescu. mea gazetăriei e poate cea mai divizată dintre lumile româneşti postdecembriste. Horia Alexandrescu s-a numărat printre puţinii gazetari vedetă care au pledat în scris şi în faptă pentru unitatea gazetarilor români în faţa duşmanilor de tot felul, dar mai ales în faţa statului cotropitor”, a mai transmis Ion Cristoiu.

„O dată cu el au murit şi amintirile unui martor al marilor evenimente postdecembriste.

Amărăciunea mea la vestea morţii lui Horia Alexandrescu e şi amărăciunea unui Istoric al clipei care ştie că Horia Alexandrescu nu şi-a scris memoriile. O dată cu el moare lumea aşa cum a văzut-o el”, a conchis Ion Cristoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel