Cristoiu, scenariu negru pentru România: Este chiar un coșmar

Iohannis - Dancila
Iohannis - Dancila

Ion Cristoiu a lansat o teză sumbră cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla luna viitoare în România.

În luna octombrie, România va fi supusă unui vot, iar de acest vot va depinde și ce se întâmplă în țară cu Guvernul, conform Antena 3. Mai mult, se pare că în aceeași perioadă sunt anunțate mai multe proteste. Jurnalistul Ion Cristoiu susține că isteria ar putea fi declanșată doar dacă se va cere activarea articolului 7 pentru România. 

"Se întâmplă ceva și o să enumăr câteva fapte ciudate care arată că se pregătește ceva. (...) Domnul Dragnea a pus punctul pe i, știe și el anumite lucruri și anume că în grupul PPE, care e cel mai puternic, se încearcă să mute tunurile de pe Ungaria și Polonia, dar nu numai că sunt în PPE, ci pentru că sunt țări demult considerate ale Occidentului, din multe puncte de vedere, și mută tunurile pe o țară care e România, care nu numai că e condusă de socialiști, dar e România, din '90 noi am fost oaia proastă a fostului lagăr socialist. Probabil că emoția va fi stârnită de acest vot. Eu încerc să îmi imaginez, dar e greu să îmi imaginez pentru că este chiar un coșmar, ce ar însemna un vot care să ceară activarea articolului 7. A cere oficial un vot ca în cazul Ungariei, nu înseamnă nimic, practic trebuie să se întrunească comisia, dar imaginați-vă ce isterie, și cu ajutorul manipulării prin presă, s-ar crea în România. Imediat s-ar spune că Dragnea ne scoate din Uniunea Europeană, că nu o să mai putem să călătorim fără vize, că nu o să putem să mergem în concediu, că cei din străinătate vor fi întorși acasă (...). Plecând de la premisa o emoție care ar putea să ducă chiar la demonstrații sincere, ar fi aceasta" a declarat jurnalistul Ion Cristoiu la Antena 3 la emisiunea "Ediție Specială" moderată de Cătălina Porumbel.

 "Se pare că și PSD-ul știe ceva"

"Că e ceva în neregulă, vă dau câteva exemple. Acea declarație ciudată a lui Dragnea de după CEx că el nu are nicio treabă cu amnistia și că o cere baza partidului. E clar că era un semnal pe care probabil îl are și Viorica Dăncilă, că în Parlamentul European ea se va angaja că nu va da o ordonanță de urgență. Dar ce e mai ciudat, sunt un fel de mici lăsări din partea PSD la legea Offshore, dar am citit o știre că ei sunt pregătiți, prin ordonanță de urgență, să modifice legile justiției, care sunt deja promulgate, în sensul celor convenite, sau observației Comisie de la Veneția. Se pare că și PSD-ul știe ceva și încearcă să contracareze. După părerea mea, dacă e pregătită la ăia să ne-o tragă și dacă Dragnea anunță că renunță la tot și dacă se întoarce Laura Codruța Kovesi la rugămintea lui Dragnea la DNA, tot merg înainte", a mai spus jurnalistul.

 
Iohannis "va fi în stare de orice"

Întrebat dacă se poate ca președintele Klaus Iohannis să își dorească sancționarea României la Bruxelles, jurnalistul a declarat că nu a văzut nicio opoziție. "Până acum eu nu l-am văzut criticând acest lucru, sigur, nu va cere el asta. Când a venit premierul Olandei, în loc să îl pună la punct, a zis că abia așteaptă să ne critice Olanda. Eu nu am pomenit. (...) În această ambiție, în acest scop de a dărâma Guvernul, e în stare de orice. Așa că nu m-ar mira. (...) El va fi în stare de orice pentru ca 1 ianuarie să îl găsească pe el lider regional, european...", a conchis Ion Cristoiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel