Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii în 2010

Cristina Neagu, una dintre componentele de bază ale reprezentativei României, a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii în anul 2010, în urma unei anchete a Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF).  Rezultatul acestei anchete, la care au participat experţi, jurnalişti şi fani a fost anunţat joi seara la Goeteborg (Suedia) de către preşedintele IHF, Dr. Hassan Moustafa.

Jucătoarea română, în vârstă de 22 de ani, care evoluează la Oltchim Râmnicu Vâlcea, a acumulat 25 la sută din voturi, reuşind să devanseze portarul norvegian Katrine Lunde-Haraldsen (23 la sută), în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de Bojana Popovic (Muntenegru), cu 19 la sută, apoi Grit Jurack (Germania), cu 17%, şi Liudmila Postnova (Rusia), 16%, transmite Agerpres.

La Campionat European din Danemarca şi Norvegia, din decembrie, unde România s-a clasat pe locul 3, intrând în posesia medaliei de bronz, Cristina Neagu a fost golghetera competiţiei, cu 53 de goluri, dar şi cea mai bună pasatoare, cu 36 de pase decisive. În 2010, Neagu a jucat şi finala Ligii Campionilor cu Oltchim, iar recent a intrat şi în posesia premiului de cea mai bună tânără jucătoare din lume pe 2009.

La masculin câştigătorul a fost cehul Filip Jicha (31%), care a fost urmat de francezii Nikola Karabatic (28%), Thierry Omeyer (17%), croatul Igor Vori (14%) şi spaniolul Arpad Sterbik (10%).

În 2009, cei mai buni handbalişti ai lumii au fost Alison Pineau (Franţa), la fete, şi Slawomir Szmal (Polonia), la băieţi.

Citeşte şi:

Radu Voina: Cristina Neagu riscă să îşi încheie cariera la numai 22 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel